در حال بارگزاری ...
این ۱۲ عادت تلفن همراه کار شما را خراب می کنند، ترکشان کنید!
چه کسی فکرش را میکرد که رعایت آداب و نزاکت مربوط به استفاده از تلفن همراه نه تنها یک تعطیلات، بلکه یک ماه کامل کاری را تضمین می نماید؟
به گفته نانسی فریدمن، کارشناس خدمات مشتریانی که به پزشک تلفن نیز معروف است، «تلفن های همراه جدید نیستند، اما سوء استفاده از آنها بسیار شایع است. بنابراین، فریدمن نظر خود را در مورد “یک دوجین کثیف” از رایجترین عادات سوء استفاده از تلفن همراه با ما این چنین در میان گذاشته است:
۱. از فضاهای عمومی سوء استفاده نکنید.
برقراری تماس تلفنی در رستوران ها، در حین تئاتر زنده، سمینارها، سالن های سینما یا سایر مکان های عمومی راهی حتمی برای آزار دیگران است. بنابراین زنگ گوشی خود را قطع کنید و زمانی که ویبره گوشی شما به صدا در می آید و مجبورید به آن پاسخ دهید، کافیست به یک فضای خصوصی رفته و بعد به آن پاسخ دهید، یا اینکه پیامی مبنی بر اینکه بعداً پاسخ خواهید داد به تماس گیرنده ارسال نمایید.
در فضای کاری خود نیز اگر حتماً باید جلسه ای را ترک کرده تا تماسی برقرار نمایید، این کار را با احترام و ادب انجام دهید. به عنوان مثال، همکاران من هرگز آن کارمند سابقی را که بدون هیچ عذرخواهی یا اطلاعی از جلسه با رئیسمان بیرون رفت تا به یک تماس شخصی پاسخ دهد، فراموش نخواهند کرد.
۲. نیازی به فریاد زدن نیست.
این طبیعت انسان است، اما اکثر افرادی که از تلفن همراه استفاده می کنند وقتی صدایشان هنگام صحبت با تلفن بالا می رود، متوجه آن نیستند. پس اکنون که به این موضوع آگاه شدید، به یاد داشته باشید که نیازی به فریاد زدن ندارید. و اگر می بینید به دلیل اتصال بد و یا عامل دیگری صدایتان در حال افزایش است، به یک مکان آرام بروید و صحبتتان را ادامه دهید، یا حداقل دهان خود را پوشانده و صحبت کنید که نیازی به فریاد زدن نداشته باشید. نکته مهم دیگر در ارتباطات کاری و تجاری این است که مراقب باشید که چه کسی تماس شما را می شنود. چون ممکن است کسی حرفهای شما را بشنود که نباید، و به همین دلیل یک معامله خوب را به خاطر حرفی که پشت تلفن به همکار خود می زدید، از دست بدهید. یک نشریه بزرگ و مشهور صدای بلند مدیرعاملی را که مشغول صحبت با تلفن همراهش بود از طریق شاتل ماشین کرایه ای در فرودگاه لوگان، شنید و از خریدی که در شرف وقوع بود، مطلع شد. نگذارید این مصیبت برای شما اتفاق بیفتد.
۳. هنگام رانندگی با تلفن همراه صحبت نکنید مگر اینکه از هندزفری استفاده نمایید.
اگر مجبورید در حین رانندگی صحبت کنید، باز هم بسیار مهم است که هر دو دست خود را روی فرمان قرار دهید. اکنون قوانینی وجود دارند [در اغلب کشورها از جمله ایران] که صحبت کردن با تلفن در حین رانندگی را ممنوع می کنند، و جریمه در پی دارد. پس در صورتیکه مجبور به صحبت هستید هم سعی کنید از هندزفری استفاده نموده تا دستانتان آزادانه بر روی فرمان اتومبیل قرار بگیرند. البته این نکته را باید بدانید که صرف نظر از قوانین، رانندگی با حواس پرت خطرناک است. و شما نمی توانید دو کار را همزمان به خوبی و با تمرکز مناسب انجام دهید.
۴. خودنمایی نکنید.
به به، شما جدیدترین مدل گوشی را گرفته اید، مبارک باشد. اما قرار نیست مثل برخی که سرشان را دور تا دور می چرخانند تا مطمئن شوند همه افراد در آن محدوده، تلفن جدیدشان را میبینند، باشید. دست از خودنمایی بردارید.
۵. در طول مصاحبه تماس نگیرید.
فریدمن روزی را به یاد می آورد که در حال مصاحبه با یک متقاضی کار بود و ناگهان تلفن زن جوان زنگ خورد و در کمال ناباوری به آن تماس پاسخ داد. وقتی به یک جلسه میروید، دست به گوشی خود نبرید مگر اینکه بخواهید آن را دایورت نمایید یا از خاموش بودن صدای آن مطمئن شوید (در این صورت هم قبل از انجامش حتماً عذرخواهی کنید). در طول جلسات نیز پیامک ندهید. بسیاری از کارمندان بخاطر فراموش کردن این نکته که وقتی صدای نوتیفیکیشن یا ویبره گوشی بلند می شود سر افراد به طور غریزی به سمت آن میچرخد، امتیازهای منفی دریافت می کنند. ضمن اینکه در بسیاری از موارد دیگران را نیز از هر چیزی که روی تلفن تایپ می کنید، مطلع می نماید.
۶. تشییع جنازه یا مناسبت های جدی.
بله، متأسفانه، برخی از افراد تلفن های خود را در مراسمهایی مانند مراسم تشییع جنازه، سخنرانی یا فارغ التحصیلی روشن می گذارند. در شهر خودمان، یک جشن صنعتی با حضور تیم کوک، مدیر عامل اپل برگزار شد. همانطور که او صحبت می کرد، همه اتاق در سکوت منتظر بودند اما زن جوانی که به عنوان مهمان نوازنده موسیقی آمده بود، مشغول صحبت کردن با تلفنش بود.
۷. هواپیماها.
بسیاری از تماس هایی که از هواپیماها می شنویم بیهوده هستند: “سلام، من در هواپیما هستم. ما در شرف پرواز هستیم. وقتی فرود آمدم به شما اطلاع خواهم داد.” 2-3 ساعت بعد: “سلام فرود آمدیم.” آیا واقعاً این مکالمه نمیتوانست منتظر بماند یا حداقل از طریق یک پیام متنی انجام شود؟ استثنای این قانون زمانی است که هواپیمای شما روی باند فرود گیر کرده باشد. در این صورت تلفن شما می تواند راه نجاتی برای مسافرانی باشد که ممکن است نیاز به مطلع کردن کسی از تاخیرشان دارند.
۸. سرویس بهداشتی عمومی.
زمانی که در سرویس بهداشتی بانوان هستید، نیازی نیست که مکالمات خانوادگیتان را از اتاقک خود به گوش دیگران برسانید. اگر می بینید آن ارتباط واقعاً اضطراری است، فقط کافیست پیامک ارسال کنید.
۹. هدفونهای بلوتوث.
این دستگاههای نازیبا به شما این امکان را میدهند که بدون در دست گرفتن تلفن صحبت کنید، اما در هر موقعیتی غیر از رانندگی باعث حواسپرتی اطرافیانتان میشوند چون سعی میکنند بفهمند که شما با خودتان صحبت میکنید یا با آنها.
۱۰. آسانسورها.
این محوطه کوچک، مکالمه شما را برای مخاطبانی که در آن اسیر هستند بزرگنمایی میکند بطوریکه نه میتوانند شما را نادیده بگیرند و نه میتوانند از آنجا فرار کنند. بدتر از آن، خطر گافهاییست که پشت تلفن می دهید و هنگام ارتکاب آن به شکل قابل توجهی تشدید می شوند. مثل گله و شکایت از فردی هنگام صحبت با تلفن که اتفاقاً پشت سر شما ایستاده است.
۱۱. آرایشگاه ها.
با وجودیکه ممکن است آرایشگرتان چیزی نگوید، اما زمانی که با تلفن صحبت می کنید کار کردن را برای او دشوار می نمایید. پس به گوشی خود استراحت بدهید. نه تنها کنار گذاشتن تلفن رفتاری مودبانه است، بلکه بخاطر تمرکز بهتر آرایشگر کارتان نیز بهتر انجام خواهد شد. در نتیجه بعد از اتمام کار زمانی که خواستید به آن تماس اجتناب ناپذیر پاسخ دهید با مدل موی تمام شده ای مواجه می شوید که منتظرش بودید و از دیدن آن خوشحال خواهید شد.
۱۲. در محل کار.
ملاحظه دیگران را داشته باشید. تمام توجهتان را به کاری که انجام می دهید معطوف نمایید و با عدم ایجاد حواسپرتی برای همکاران خود، توسط تماسهای شخصیتان، به آنها احترام بگذارید. برای استفاده از تلفن همراه خود تا زمان استراحت، ساعت ناهار یا بعد از کار منتظر بمانید. برخی از خطوط کاری، مانند اجرای قانون، نیاز به در دسترس بودن فوری تلفن دارند. اما برای تمام موقعیتهای دیگر، دسترسی به تلفن در ساعات کاری نیاز نیست. پس دست از سر آن بردارید.
مهمتر از همه، هنگام استفاده از تلفن همراه، قانون طلایی را به خاطر بسپارید: رفتاری را هنگام استفاده از تلفن خود انتخاب کنید که همان را از دیگران انتظار دارید و آن را تحسین می نمایید.
منبع: inc.com
من یک عشق تدریس و آموزش دادنم که همیشه از خدا خواستم شغلی بهم بده که از شدت علاقه و لذت گذر زمان رو توش نفهمم و الان مواقعی که آموزش میدم و سر کلاس هستم دقیقاً همین حال رو دارم. در این سایت در کنار شما هستم تا با هم اتیکت، آداب معاشرت و رفتار حرفه ای رو یاد بگیریم تا بتونیم روابط بهتر و موثرتری با سایرین ایجاد کنیم، سریعتر به موفقیت برسیم و در نهایت دنیای بهتر و زیباتری برای خودمون و دیگران بسازیم. پس با ما درخشان باشید.