1. همیشه مطابق با قوانین و مقررات محل کار خود لباس بپوشید.

    برخی از آنها قانون پوشش نوشته ای برای خود دارند که پوشش مناسب خاصی را مشخص کرده و آنچه نامناسب است را بیان نموده اند. برای سایر محلهایی که این قوانین نوشته شده وجود ندارد، باید بر اساس آنچه سایرین به تن کرده اند قضاوت کنید، یعنی بر اساس نانوشته ها.

  • «لباس کار رسمی» نوعاً قانون پوششی است که برای مشاغل رده بالا به کار برده می شود: مثل مأمورین دولتی، کارمندان مدیریتی، وکلا، و غیره. همچنین این قانون برای کسب و کارهایی که رسمیت را ترویج می دهند مثل موسسه های اعتباری (که به افراد کم درآمد وام های کوچکی می دهند)، به کار برده می شود. بخاطر داشته باشید که برخی کسب و کارها در اغلب روزهای هفته به طور رسمی لباس می پوشند، اما “روز تعطیل و آزاد” هم دارند یا شبیه آن، که به دلایل و موقعیتهای خاصی این قوانین را در آن روز اجرا نمی کنند (مثل وقتی که برای تعمیرات یک سری دستگاه آن روز، روز نیمه کاری یا غیر کاری اعلام می شود).
  • “محیط کاری راحت” واژه ای است که اغلب برای محیط های اداری کمتر رسمی به کار برده می شود (نه غیر رسمی). (در ادامه بیشتر در مورد “محیط کاری راحت” خواهیم گفت).  بخاطر داشته باشید که این مفهوم برای فرهنگها، مناطق و حرفه های مختلف، متفاوت است. گاهی شرکتهای دارای “محیط کاری راحت”، برای رویدادهای مهم به “محیط کار رسمی” تبدیل می شوند، مثل یک کنفرانس فوری، ورود یک بازدید کننده عالی مقام، یا یک سمینار مهم.
  • “کراوات مشکی” (یا همان کت و شلوار نیمه رسمی آقایان) معمولاً تنها برای رویدادهای خاص یا بسیار خاص پوشیده می شود (مثل شام اهدای جوایز، ضیافت رسمی، یا مهمانی باشکوه). این نوع رویدادها معمولاً به یک تاکسیدو برای آقایان و یک لباس مجلسی برای خانمها نیاز دارند (البته تاکسیدو و لباس مجلسی در فرهنگ ایرانی مرسوم نیست و در عوض همان کت و شلوار حرفه ای برای آقایان و مانتوی مجلسی برای خانمهای ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد).
  • معمولاً، هرچقدر به موقعیت بالاتر توجه داشته باشید، هرچقدر رتبه شما بالاتر باشد، لباس اداری شما باید حرفه ای تر باشد. (با این حال، توجه داشته باشید که این موضوع عمومیت ندارد- مدیرعامل یک شرکت نرم افزاری ممکن است بسیار غیر رسمی تر از یک کارآموز موسسه حقوقی لباس بپوشد!)
  • برخی از مشاغل یونیفرم خاصی دارند. به طور مثال، یک سرآشپز، پرستار، محافظ شخصی، قاضی، یا افسر پلیس. این یک قانون پوشش حرفه ای است، اما معمولاً کمتر در مورد آنها بحث می شود و به آن نیاز دارند.

شما مجوز کافی برای مشاهده این صفحه را ندارید!

برای مشاهده این صفحه نیازمند شرایط زیر هستید:

حداقل امتیاز 350 امتیاز

ادامه در مقاله چگونه حرفه ای لباس بپوشیم؟ – ۲