در حال بارگزاری ...

فابینگ در حضور دوستان

تصویر یک را شکل بده
فابینگ در حضور دوستان

آیا تا به حال با دوستی بوده اید که وقتی با شماست بیشتر از اینکه با شما صحبت کند مشغول گوشی خود باشد؟ آیا تا به حال احساس کرده اید که دوستانتان به حدی سرگرم گوشی هوشمندشان هستند که حرف های شمایی که کنارشان هستید را نمی شنوند؟
یا اینکه خودتان همان فردی هستید که یک رابطه زنده و حضوری را فدای پیامهای مجازی می کنید و فرد همراهتان را نادیده می گیرید؟

به رفتار شخصی که با تلفن چت می کند و دوست همراه خود را نادیده می گیرد “فابینگ” می گویند.

همانجا باشید- زنده و حاضر

یکی از مهمترین کارهایی که می توانید برای پرورش هر رابطه ای انجام دهید گوش دادن به حرف فرد مقابل است، حتی اگر برقراری ارتباط با او از طریق تلفن همراه صورت بگیرد. با این حال، اولویت هایی وجود دارد که باید به آنها پایبند باشید، تعامل زنده و حضوری مقدم بر تعامل تلفنی و مجازیست تا زمانی که تنها باشید و کسی همراه شما نباشد. در غیر این صورت این رفتار نشانه بی توجهی شماست و باعث می شود فرد مقابل در آینده دیگر شما را همراهی نکند.

فابینگ

یکی از آزاردهنده ترین پدیده های امروزی، نحوه تسخیر زندگی ما توسط تلفن های هوشمند است که بسیاری از ما را از آنچه در محیط پیرامون و اطرافمان می گذرد غافل نموده است. وقتی شخص همراه خود را نادیده می گیریم تا با تلفنهای هوشمندمان صحبت کرده یا پیام بفرستیم، رفتار ما بی ادبانه و گستاخی محسوب می شود. اگر می خواهید از نظر اجتماعی مقبولیت داشته باشید، فابینگ هیچوقت رفتار خوبی محسوب نمی شود. گاهی حتی ممکن است این رفتار به قیمت از دست دادن فرصتهای پیشرفت برای ما تمام شود.

نکاتی برای متعادل سازی تعامل زنده و گوشی همراه

اکثر ما همیشه گوشی هوشمندمان را به همراه داریم. ضمن اینکه، هیچوقت نمی دانیم چه زمانی ممکن است یک وضعیت اضطراری پیش بیاید. تا اینجا مشکلی نیست، اما باید در یک موقعیت اجتماعی آداب و اتیکت درست را هم رعایت کنیم.

برخی از کارهایی که می توان در چنین مواقعی انجام داد:

1- وقتی با دوستانتان هستید، تلفن خود را در حالت سکوت قرار دهید: این کار توجه تمام و کمال شما را به روابط حضوریتان تضمین می نماید… البته این در صورتی است که شما بتوانید در مقابل میل به چک کردن هر چند دقیقه یک بار گوشی خود مقاومت کنید. اگر نگران از دست دادن چیزی هستید که واقعاً مهم است (مانند آتش سوزی در خانه یا افتادن کودک و شکستن استخوانش)، تلفن را روی حالت لرزش قرار داده و فقط لحظه ای به آن نگاه کنید، قبل از اینکه به شخصی که همراهتان هست توجه کامل خود را بدهید.

2- همدل باشید: وقتی در حال به اشتراک گذاشتن یک تجربه حسی با یک دوست یا یک شریک عاطفی هستید که دائماً به تلفنش نگاه می کند، چه احساسی به شما دست می دهد؟ هیچ کس دوست ندارد که نادیده گرفته شود … یا اینکه حس کند نسبت به شخصی که آنجا حضور ندارد از اهمیت کمتری برخوردار است. بنابراین با آن شخص همانطور که دوست دارید با شما رفتار شود رفتار کنید و تلفن خود را کنار بگذارید.

3- اگر مجبور هستید مدام به گوشی خود بچسبید پس قرار و برنامه ای نچینید: اگر می دانید که کسی می خواهد با شما تماس بگیرد و لازم است با آن شخص صحبت کنید، پس قرارهای حضوریتان را با دوستان خود به زمان یا روز دیگری موکول نمایید تا توجه و حواستان تماماً به آنها باشد.

4- تلفن خود را در طول صرف غذا کنار بگذارید: اگر شما توجهتان را بیشتر بر روی گفتگوهای حضوری متمرکز کنید تا گوش هوشمندتان، غذای شما بهتر هضم شده و تجربه غذا خوردن برای شما و دوستانتان بسیار لذت بخشتر خواهد بود.

5- اگر یک تماس ضروری دارید یا باید به پیامکی جواب دهید، بگویید: “عذر میخوام، چند لحظه صبر کنید” سپس به آن تماس یا پیامک ضروری خود رسیدگی کرده و به تماس گیرنده یا پیام دهنده اطلاع دهید که بعداً با آنها تماس خواهید گرفت.

6- هنگامی که در یک رستوران هستید و پیشخدمت در حال گرفتن سفارش شماست یا غذای شما را تحویل می دهد، فابینگ بی ادبانه و گستاخی محسوب می شود. این فرد سخت کار می کند تا مطمئن شود شما راضی و راحت هستید، پس باید توجه خود را به او بدهید.

7- هنگامی که جلوی پیشخوان صندوقدار ایستاده اید، هرگز با گوشی خود مشغول پیام دادن یا مکالمه نباشید. اینکه موقع حساب کردن حواستان جای دیگری باشد برای صندوقدار و افراد پشت سر شما، بی ادبانه و گستاخیست چون آنها را معطل خود می کنید. اگر وقتی نوبت به تسویه حساب شما رسید مشغول صحبت با تلفن خود بودید، به شخص پشت خط بگویید چند دقیقه دیگر با او تماس خواهید گرفت یا چند لحظه صبر کند تا حسابتان را پرداخت کنید.

8- هنگامی که در عروسی کسی شرکت می کنید، از تلفن همراه خود استفاده نکنید. تمام توجه شما باید به عروس و داماد باشد. آنها از شما دعوت کرده اند چون می خواستند لحظه خاص زندگی خود را با شما به اشتراک بگذارند، بنابراین با حضور همه جانبه خود در آنجا (فیزیکی، روحی و حسی) به خواسته شان احترام بگذارید.

9- هنگام شرکت در مراسم خاکسپاری مشغول تلفن همراه خود نباشید. ارسال پیام کوتاه یا گپ زدن با تلفن هنگام مراسم تشییع جنازه نشان از عدم درک و بی ملاحظگی شماست. پس انجامش ندهید.

10- هنگامی که در یک سمفونی، در سالن سینما و تاتر یا یک کنسرت شرکت می کنید، گوشی خود را کنار بگذارید: شما (یا فردی که می خواهد شما اوقات خوبی داشته باشید) برای لذت بردن از آن سرگرمی هزینه زیادی پرداخت کرده اید، بنابراین ارزش پولی که پرداخته اید را بدانید و با گوشی زمان خود را به هدر ندهید. علاوه بر این، اگر در طول مراسم از تلفن خود استفاده کنید، افراد اطراف شما اذیت می شوند.

خطرات فابینگ

اگر یک کاربر عادی تلفن همراه هستید، تا حدی که دیگرانی که در اطراف شما هستند را نادیده می گیرید، باید منتظر اتفاقات بدی باشید که با آنها روبرو خواهید شد و در اینجا به چند مورد از آنها اشاره خواهیم داشت:

  • دوستانتان دیگر از شما نمی خواهند که به جمع آنها بپیوندید. چون از نادیده گرفته شدن توسط شما خسته شده اند، پس به سراغ سایر دوستانی می روند که می خواهند “رابطه واقعی با آنها را حفظ کنند”.
  • در نهایت به مشکلات گوارشی مبتلا خواهید شد. عدم توجه به محیط اطراف باعث می شود خیلی سریع غذا بخورید و نیمه جویده غذا خوردن به ضرر شماخواهد بود.
  • اگر در طول یک جلسه کاری از تلفن خود استفاده کنید، شما فردی بی ادب قلمداد می شوید و ممکن است فرصتی را برای کسب ارتقا شغلی و افزایش دستمزد در آینده از دست بدهید.
  • مهارت های ارتباطی و تعاملی خود را از دست می دهید و این می تواند در موقعیت های اجتماعی و شغلی به شما آسیب برساند.

در مورد دوستانی که فابینگ کارند چه باید کرد؟

اگر دوستی دارید که نمی تواند از تلفنش دور بماند و او کسی است که دوست دارید با او رابطه برقرار کنید، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که آن سوی محبت و عشق خود را نشان دهید. در اینجا برخی از کارهایی که می توانید انجام دهید آورده می شود:

  • دفعه دیگری که از شما دعوت کرد به او بپیوندید، از او بخواهید تلفنش را در خانه بگذارد. او احتمالاً می گوید که نمی تواند این کار را انجام دهد و اگر این حرف را زد به او بگویید که «پس باشه برای یه وقت دیگه که می تونی»
  • دفعه دیگری که مهمانی گرفتید، از آن دسته از دوستانی که جزو بدترین فابینگ کارها هستند، دعوت نکنید. وقتی هم از شما پرسیدند که چرا از لیست مهمان خارج شده اند، صادق باشید و بگویید که شما افرادی را می خواهید که اهل معاشرت واقعی هستند و دلشان می خواهد به شکل واقعی خوش بگذرانند.
  • اگر دوست شما در حالی که با هم هستید تلفنش را بیرون کشید و شروع به چت یا پیام کوتاه کرد، بلند شوید و محل را ترک کنید. ممکن است همان لحظه متوجه نشود که شما رفته اید، اما وقتی متوجه شد، آن موقع این فرصت را خواهید داشت که به او بگویید چرا آنجا را ترک کردید.
  • بدون غیبت کردن، با دوستان دیگر فرد فابینگ کار برنامه ای بچینید تا به او نشان دهید که دوستش دارید اما چت و مکالمه مداوم او با تلفن همراه وقتی که با همدیگر هستید، از کنترل خارج می شود. به او بگویید که می خواهید او را مثل گذشته ببینید، یعنی قبل از اینکه اینقدر به گوشی همراهش چسبیده باشد. اگر این کار را انجام می دهید ممکن است با قدری حالت دفاعی وی مواجه شوید، بنابراین آماده چنین واکنشی هم باشید.

شما هم راهکاری برای این دوستان دارید و تجربه کرده اید که مفید باشد؟ خوشحال می شویم با ما در میان بگذارید.

برگرفته از : thespruce.com

برای دریافت 6 فایل صوتی رایگان شامل 30 نکته اتیکتی کلیک کن

2 نظر

  1. با کمال احترام باید بگویم یکی از مفیدترین و بهترین بخشهای سایت همین بخش است! ایکاش میشد آنرا به نحوی با همه دنیا به اشتراک میگذاشتید! بخصوص برای کسانیکه در شهر ما در خیابان و رستوران و کنفرانس و عزا و عروسی وپشت فرمان اتومبیل و موتور و توالت و رختخواب و…..چسبیده اند به این قوطی که عملا تمام زندگیشان را اداره میکند!

    1. ممنونم از نظر ارزشمند شما. امیدوارم که این عادت را برای خودمان بسازیم که آداب استفاده از هر چیزی را ابتدا بیاموزیم تا بتوانیم از آن به درستی استفاده کنیم نه نادرست و افراط گونه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *