در حال بارگزاری ...
۵ نکته برای پیشگیری از تاخیر
ایا شما مرتب با 5 دقیقه تاخیر یا بیشتر، وارد محل مورد نظر می شوید؟ آیا عادت دارید وقتی وارد جلسه شوید که همه سرجایشان نشسته اند؟ اگر چنین است، با مشکلی حرفه ای روبرو هستید که ممکن است شغل شما را به خطر بیاندازد یا دست کم آن را دچار مشکل سازد. یک الگوی تاخیر مکرر این را در مورد شما می گوید که به اندازه کافی برای کار خود آماده و منظم نیستید. علاوه بر این، این پیام را در مورد شما می دهد که شما برای وقت دیگران ارزشی قائل نیستید. به موقع آمدن (حداقل) یا 5-10 دقیقه زودتر وارد شدن (طبق عرف) نقش خوبی در ایجاد تصویر حرفه ای شما ایفا می نماید.
شما ترجیح می دهید با کدام یک از این افراد کار کنید؟ یک کارمند آشفته ای که مرتب دیر می آید، با عجله و با گونه های برافروخته وارد می شود و پوشه ها و کاغذهای در دستش ناگهان در هوا پخش می شود، ترافیک را مقصر می داند و برنامه شلوغش را؟ یا کارمندی که هنگام ورود شما می بینید با آرامش سرجایش نشسته است و آماده انجام کارهایش می باشد؟
نکاتی که در زیر آورده می شود عادت دیرکردن شما را به سر موقع حاضر شدن تبدیل می نماید:
1) مرکز توجه خود را تغییر دهید.
اگر دیر کردن تبدیل به یک عادت مزمن برای شما شده است با تغییر نگرش خود شروع کنید. یعنی وقت شناسی را در اولویت خود قرار دهید نه اینکه فقط یک آپشن برای شما باشد و گاه به گاه آن را انجام دهید. در طول روز، یک ساعت جلوی چشم خود داشته باشید. اگر لازم بود کل برنامه روزانه تان و زمان اختصاص داده شده برای هر کار را بنویسید – و به دقت آن برنامه را دنبال نمایید تا به عادت شما تبدیل شود.
2) یک حاشیه خطا در نظر بگیرید.
شکی نیست که گاهی مسائلی پیش بیاید که منجر به تاخیر شما شود، از یک ترافیک غیرمنتظره گرفته تا خراب شدن ماشین. اگر برایتان امکان دارد زمانی را هم برای این موارد پیش بینی نشده در نظر بگیرید تا از استرس خود کم نمایید. برای رفتن به محل کار یا جلسات حداقل 10 دقیقه زودتر برنامه ریزی کنید تا به خودتان فرصت مستقر شدن، آب نوشیدن و گفتگوهای کوتاه را هم بدهید.
3) وقت شناسی مستلزم از قبل برنامه ریزی کردن است.
باک بنزین خود را پر کنید، کیف خود را آماده کنید، کفش هایتان را برق بیاندازید و تلفن همراه خود را از شب قبل شارژ نمایید. کلیدهای خود را جایی بگذارید که زود آن را پیدا کنید و برای ترک منزل به همراه کیف دستی یا سامسونیت آماده خود باشید.
4) در مورد مدت زمان انجام یک کار واقع بین باشید.
همیشه بهتر است که زمان انجام کاری را بیشتر از مدت مورد نیاز تخمین بزنید تا کمتر. یک یادداشت کوتاه می تواند 15 ثانیه یا 15 دقیقه طول بکشد، اما اگر کسی منتظر تحویل کار شماست، بهتر است زمان خود را بیشتر در نظر بگیرید. به این شکل در انجام ان تاخیر نمی خورید اگر هم زودتر انجام دهید فرد مقابل خوشحال و راضی تر خواهد بود.
5) از بیش از حد، قبول و رزرو کردن کارها خودداری کنید.
در مورد برنامه روزانه خود و مدت زمانی که برای تعهد واقع بینانه نسبت به یک کار، پروژه داوطلبانه یا رویداد جمع آوری کمک های مالی، در دسترس هستید واقع بین باشید. هنگام تعیین وقت ملاقات، تصور نکنید که بقیه به موقع حضور پیدا می کنند یا به موقع کارشان را انجام می دهند. به عنوان مثال، بلافاصله پس از وقت ویزیت با دکتر، جلسه ای ترتیب ندهید – اکثر پزشکان به دیر کردن مشهور هستند، در این صورت به شما هم این صفت خواهد چسبید.
به زبان ساده، شما باید به وقت خود، مشتریانتان، خانواده و دوستانتان احترام بگذارید. چگونه؟ با بموقع حاضر شدن در ساعتی که قول می دهید، با داشتن تمرکز و توجه کامل به افراد حاضر در آن دیدار و پرت نبودن حواستان به امور دیگر. فرد وقت شناس فردی است که مهارت های مدیریت زمان خوبی داشته و نشان می دهد که به جزئیات کوچک (و بزرگ) توجه دارد. به موقع حضور پیدا کردن مطمئناً یک عادت خوب است که ارزش پرورش دادن در خود را دارد.
منبع: dianegottsman.com
من یک عشق تدریس و آموزش دادنم که همیشه از خدا خواستم شغلی بهم بده که از شدت علاقه و لذت گذر زمان رو توش نفهمم و الان مواقعی که آموزش میدم و سر کلاس هستم دقیقاً همین حال رو دارم. در این سایت در کنار شما هستم تا با هم اتیکت، آداب معاشرت و رفتار حرفه ای رو یاد بگیریم تا بتونیم روابط بهتر و موثرتری با سایرین ایجاد کنیم، سریعتر به موفقیت برسیم و در نهایت دنیای بهتر و زیباتری برای خودمون و دیگران بسازیم. پس با ما درخشان باشید.
نکات فوق العاده ای را یادآور شده اید. متاسفانه این بیماری فراگیر “وقت ناشناسی” بین ما ایرانیان از حضور افراد در مراسم و میهمانی ها شروع شده (اغلب به منظور جلب توجه و خودنمایی) و به مطب پزشک و امتحان و مصاحبه و ده ها مورد دیگر بدلیل عدم برنامه ریزی شخصی ادامه میابد.
سپاسگزارم از همراهی و نظر ارزشمندتون جناب مهرداد گرامی