در حال بارگزاری ...

نقشه راه سال جدید (نکنه گم بشی)

تصویر یک را شکل بده
نقشه راه سال جدید (نکنه گم بشی)

شادی فروردین و سال جدید؛ احتمالات و فرصتهای جدید.

اغلب افراد سال جدید را با انرژی فراوانی شروع می کنند، برنامه ریزی می کنند، چالشهایی را برای خود به وجود می آورند و تصمیماتی را برای خود می نویسند.

اگر فقط این انرژی و اشتیاق آغاز سال را می توانستیم در دو هفته اول مدرسه یا کار و در سایر مقاطع زندگی خود حفظ کنیم همه چیز عالی بود.

اما گاهی ما مسیر اهداف خود را گم می کنیم، ماجراهای شگفت انگیز بسیاری که برای سال جدید خود پیش بینی و برنامه ریزی کردیم به سرعت به روال روزمره سابق ما بر می گردند.

شاید گاهی هم پیش بیاید که فهرست جذاب و هیجان انگیز برنامه هایی که به هنگام سال نو برای خود چیده بودیم را مجدداُ در فصل تابستان از سر بگیریم، ‌اما دیگر از آن انرژی تازه خبری نیست، بنابراین لیست اهدافمان به کشوی میز برگشته و بایگانی می شود. تمام.

البته اینکه فکر کنیم برای تغییر دیگر دیر شده، تفکر بسیار اشتباه و پوچیست چون همیشه می توانیم تغییر کنیم و زندگی خود را به سمت بهبود و پیشرفت هدایت کنیم.

بهترین روش برای اطمینان از گم نشدن و نادیده نگرفتن اهداف و کارهایی که می خواهیم انجام دهیم این است که آنها را برنامه ریزی و سازماندهی کرده و مرتب مسیر اهداف خود را دنبال و پیگیری نماییم.

در این مسیر می توان از ترکیبی از روش های زیر استفاده کرد:

  • رویاهای بزرگ
  • گامهای هدفگذاری اسمارت -اهداف خاص، قابل اندازه گیری، قابل اجرا، واقعی، زماندار
  • بودجه بندی
  • لیست آرزوها
  • اهداف سالانه
  • برنامه ریزی ماهانه

شاید کمی پیچیده به نظر برسد اما ساده تر از چیزی است که تصور می کنید. معمولاً نهایت یک ساعت طول می کشد که برنامه سالانه خود را بنویسیم و آخر هر ماه مرور آنچه در طول ماه گذشته انجام داده ایم و برنامه ریزی ماه بعد به اندازه ۲۰ تا۳۰ دقیقه طول می کشد.

چطور مطمئن شویم که اهداف سال جدیدمان به سرانجام می رسند؟

خاص باشید

اهداف باید خاص و واقعی باشند با برنامه ریزی گام به گام.

تصمیم گیری در مورد یک هدف، عادت یا تغییر فقط گام اول است و البته آسانترین مرحله.

پیگیری این تصمیم بسیار سخت تر است. به نظر می رسد یکی از دلایلی که اغلب تصمیم ها بیش از یک ماه اول سال دوام نمی آورند این است که خیلی خاص و مشخص یا واقعی نیستند پس شروع نمی شوند.

مثلاً شما می خواهید امسال یک سبک زندگی سالم را در پیش بگیرید. این به چه معناست؟

سعی کنید قوانین بسیار مشخص و خاصی را برای آن تعیین نموده و سپس یک برنامه قابل اجرا در مورد اینکه چطور می خواهید به آن برسید طراحی کنید.

مثل ترک نوشابه به مدت یک ماه. تعیین اهداف ورزشی مثل دوبار در هفته به باشگاه رفتن، دویدن به اندازه یک کیلومتر (فواصل مشخص)، یا وزنه برداری با وزنه های سنگینتر.

طراحی یک برنامه و قدم به قدم انجام آن

زمانی که اهدافمان را مشخص کردیم، زمان برنامه ریزی برای آن است. من به شدت به پیشرفت تدریجی معتقدم.

شکستن عادتها دشوار است و ساختن عادات جدید بسیار سخت.

بعضی از محققین می گویند بین ۶۰ تا ۹۰ روز طول می کشد تا یک عادت ساخته شود و برای ساختن آن نیز باید به طور مستمر و مداوم اقدام کرد.

بهبود روند زندگی و درست کردن بخشهای مسئله دار آن یک شبه میسر نیست. موفقیت زمانبر است.

ظرفیت مغز و اراده ما محدود است.

جملات و کتب انگیزشی چنان موعظه می کنند که هرچیزی را می توان با نیروی اراده محض به دست آورد. بله می شود اما محدودیت های روزانه خود را دارد.

ما با یک منبع نامحدود طرف نیستیم، پس باید برای استفاده از این منبع بسیار با استراتژی حرکت کنیم.

ترک سیگار، دسر و غذاهای آماده و همزمان شروع ورزش مثل ورزشکاران حرفه ای کار واقع بینانه ای نیست.

یک عمر با شیوه و عادات اشتباه یا قدیمی زندگی کرده ایم و در وجود ما ریشه دوانده اند، آن وقت به نظر شما می توانیم یک شبه این عادات و روش های ریشه دار را تغییر دهیم؟!

خیر، این کار رنج و زحمت بسیار دارد و شانس تسلیم شدن و کم آوردن در برابر این زحمت بسیار بالاست، زیرا ما می خواهیم نیروی اراده خود را در برابر محدودیتهای ناشی از عادات سابق قرار دهیم و با آنها مقابله کنیم.

بنابراین، برنامه ای بریزید که کارهای آن قابل اجرا باشند. سپس به این برنامه چسبیده و به شکل مستمر انجامش دهید.

مثل دوندگان ماراتنی که برای مسابقات دوی خود آماده می شوند. آیا از روز اولی که تصمیم می گیرند در مسابقه ماراتن شرکت کنند، هر روز ۴۰ کیلومتر می دوند؟

خیر، آنها این مسافت را به قسمت های کوچکتر تقسیم می کنند، و به تدریج بر میزان مسافت یا سرعت خود می افزایند.

این روند برای اهداف جاه طلبانه و عادات جدید هم کاربردی و عملی است.

هدفی را برای خود مشخص و تعیین کنید و سپس بر روی آن کار کرده و گام های مورد نیاز برای رسیدن به آن هدف را فهرست نمایید.

چطور سال جدید را پیشاپیش برنامه ریزی کنم؟

می توان از یک فایل اکسل ساده برای برنامه ریزی سالانه خود استفاده نمود. خیلی ساده و بدون تزئینات اضافی و البته کاملاً کاربردی. یک برگه جداگانه به هر موضوع و ماه اختصاص می دهیم و با این روش همه چیز را یک جا در اختیار داریم.

در اینجا برگه های اصلی که برای برنامه ریزی سالانه می توانیم استفاده کنیم به شما ارائه می دهم:

برگه شماره ۱- یک تم سالانه

این تنها حیطه ای است که برای آن اهداف مشخصی تعیین نمی کنیم. می خواهم از چند کلمه کلیدی برای هر سال جدید بهره ببرم. مثل یک موضوع ارزیابی می ماند- کلماتی که سال من را تعریف می کنند، کجای زندگی هستم و بر روی چه چیزی تمرکز خواهم کرد.

مثلاً برای ۱۳۹۸، چنین است:

  • خلاقیت– دوست دارم بیشتر بر روی نوشتن، تولید محتوا، محصولات آموزشی، انجام پروژه های مختلف، کارگاهها و سمینارهای گوناگون، همراهی و همکاری با افراد با استعداد، خلاق و مسئولیت پذیر متمرکز شوم.
  • ماجراجویی– یک گام از دایره امن خود بیرون آمدن، چیزهای مختلف را امتحان کردن، سفر به یکی از مقصدهای گردشگری در لیست آرزوهایم.
  • شروع های جدید– در بخش شغلی، امسال به طور کاملاً آزادانه کار می کنم و بطور کاملاً آزادانه انتخاب می کنم،‌ و سعی می کنم مشتریان خودم را داشته باشم. در بخش فردی، یک خرید عالی و بزرگ.
  • انتخاب های آگاهانه– دوست دارم نسبت به گزینه های پیش رو آگاهانه تر تصمیم گرفته و انتخاب کنم یعنی ببینم این انتخابها چطور بر روی زندگی من و همینطور دنیای پیرامونم تاثیر می گذارند.

برگه شماره ۲- اهداف شخصی

برخی از اهداف شخصی که برای خودمان برنامه ریزی می کنیم به روابط ما مربوط می شوند (اختصاص زمان به خانواده و دوستان، سازماندهی برنامه ها)، سلامتی (ورزش و اهداف مرتبط با سلامتی ما)، رشد فردی (مهارتها و عاداتی که دوست داریم بر روی آنها کار کنیم).

برگه شماره ۳- اهداف حرفه ای

بهتر است در مورد این حیطه بسیار خاص عمل کنیم، چه در مورد مهارتهایی که می خواهیم بدست آوریم باشد، چه در مورد تغییرات شغلی یا اهداف مالی. این حیطه می تواند هرچیزی را شامل شود از نوع کار جدیدی که می خواهیم انجام دهیم، وبسایتی که برای کسب وکار خود می سازیم، رویدادها، کنفرانسهایی که دوست داریم در آن شرکت کنیم، مشتریان یا حقوقی که دوست داریم امسال داشته باشیم و …. . هرچقدر دقیقتر و مشخصتر، بهتر. و همیشه گامها یا وظایفی که برای رسیدن به آن اهداف نیاز داریم را درج کنیم.

برگه شماره ۴- امور مالی

  • درآمد احتمالی برای سال ۱۳۹۸
  • هزینه های احتمالی بزرگتر
  • هماهنگی دو مورد بالا
  • تنظیم قوانین برای هزینه کردن، چه در مورد بودجه ماهانه اختصاصی برای اقلام مورد نیاز باشد چه در مورد محدودیتی که برای هزینه کردن برای اقلام مختلف در نظر می گیریم.

برگه شماره ۵- برنامه سفر

  • لیست سفرهای سالانه ما
  • مقصدهای گردشگری که دوست داریم برویم
  • تاریخهای احتمالی برای سفرهایمان- تعطیلات ملی، تعطیلات بانکی، تعطیلات آخر هفته طولانی، و همچنین تعهداتی که از پیش می دانیم چه هستند.
  • بودجه مالی تقریبی برای آن. هزینه تقریبی یک سفر را تخمین می زنیم. یک برنامه سخت بر اساس اوراق مالی و اینکه امسال چقدر می توانیم سفر کنیم، می چینیم.

برگه شماره ۶- فهرست کوچک آرزوها

همان بخش دوست داشتنی. یعنی یک لیست از آرزوهای کوچکی که مثل «یه روز قله اورست رو فتح می کنم» دور و دراز به نظر نمی رسند، لیستی شبیه «دوست دارم به این رستوران برم، غذای گیاهخواری درست کنم، این نمایشگاه یا تأتر رو ببینم، جت اسکی برم، مهمانی نوروزی بگیرم و …». هر وقت به هرچیز جالبی برخورد می کنیم، چه ایده خوبی باشد چه مکانی که دوست داریم آن را ببینیم، وارد لیست آرزوهایمان می کنیم. ورژن پیشرفته تر آن می شود برگه آرزوهای فصلی، که فعالیتهای مختلف و ایده های خاص هر فصل را در آن جای می دهیم.

برگه شماره ۷ – ۱۸ برگه های ماهانه

  • هر ماه یک برگه جداگانه برای خود دارد
  • اینجا محلیست که هزینه های ماهانه خود را در آن ثبت می کنیم، این کار بسیار مفید است (و گاهی شکه کننده و حیرت آور) چون به ما نشان می دهد که پولمان را صرف چه چیزهایی کرده ایم.
  • همچنین اهداف ماهانه خاص را مشخص می کنیم و روز آخر هر ماه، ماه گذشته را مرور می کنیم. نه اینکه شبیه گزارش روزانه یا مشابه آن باشد فقط آنچه در طول یک ماه انجام داده ایم، جاهایی که رفته ایم و کاری که آنجا انجام داده ایم را می نویسیم.

فرایند برنامه ریزی

  • برنامه اهداف سالانه که به عنوان پنج برگه اول نیز شناخته می شوند: همانطور که گفتم، این کار را در پایان آخرین ماه سال یا آغاز اولین ماه سال جدید انجام دهیم بهتر است. واقعاً بیشتر از یک ساعت طول نمی کشد. شاید هر از گاهی این برنامه ها را مجدداً بررسی کرده و چیزی را اضافه کنیم اما تقریباً کلیات این برنامه ریزی در یک ساعت انجام می شود.
  • من دوست دارم لیست آرزوهای کوچک خود را مرتب به روزرسانی کنم.
  • بررسی و برنامه ریزی ماهانه– روز آخر هر ماه. لیست هزینه های خود را (که در یادداشت های گوشی خود ثبت کرده ایم به برگه های اکسل) انتقال می دهیم، تقویم خود را چک کرده و مهمترین چیزی که انجام داده ایم را در آن یادداشت می کنیم، از تکالیف و وظایف کاری گرفته تا برنامه هایمان. در آخر، برگه ماه بعد را باز کرده و ۴ تا ۵ چیزی که می خواهیم در آن ماه انجام دهیم را یادداشت می کنیم. معمولاً، نوشتن خلاصه ماهانه حدود ۲۰-۳۰ دقیقه به طول می انجامد.

همین. هیچ چیز فانتزی و تزئینی وجود ندارد، هیچ چیزی زمان زیادی نمی گیرد اما یک چشم انداز واضح و روشن از سالی که در پیش داریم را تضمین خواهد نمود و اینکه هیچوقت اهدافمان را گم نخواهیم کرد.

این روند برای اهداف بلند پروازانه و عادات جدید نیز کاربردی و عملیست. هدفی را برای خود مشخص و تعیین کنید و سپس بر روی آن کار کرده و گام های مورد نیاز برای رسیدن به آن هدف را فهرست نمایید.

همین!

پس آخرین ماه سال ۹۷ را دریابید و برای سال جدید برنامه ریزی کنید تا یک سال پر بار و پر از موفقیت را تجربه نمایید.

اگر تجربه این کار را ندارید پس شک نداشته باشید که به تجربه اش می ارزد.

برگفته از سایت thelifestyle-files.com

برای دریافت 6 فایل صوتی رایگان شامل 30 نکته اتیکتی کلیک کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *