در حال بارگزاری ...

چگونه در همه زمینه های زندگی خود با وقار و زیبنده باشیم

تصویر یک را شکل بده
چگونه در همه زمینه های زندگی خود با وقار و زیبنده باشیم

وقار و زیبندگی چیست و چگونه برای داشتن هر دو تمرین کنیم؟

تا بحال دقت کرده اید که بعضی از افراد در هر شرایطی راحت به نظر می رسند؟ خیلی از آنها هم دیگران را جذب خود می کنند.
شاید اینطور به نظر برسد که افراد متین این ویژگی را همیشه و به طور طبیعی دارند، ولی در واقع این خصلت، یک ویژگی ساخته شده است و ساختن آن هم به زمان نیاز دارد.

افراد با وقار و زیبنده با شروع گفتگوهای عادی و نشان دادن علاقه واقعی به حرف های دیگران، باعث جذب آنها به سمت خود می شوند. به احتمال زیاد، اعتماد به نفس این افراد نیز بالاست که باعث میشود وقار و زیبندگی به شکل طبیعی در آنها شکل بگیرد.

وقار چیست؟

وقار و متانت یکی از حالت هاییست که هر کسی می تواند آن را بیاموزد و به آن تسلط پیدا کند. دیکشنری مریام وبستر، وقار و متانت را اینگونه تعریف می نماید: “حالتی که با خونسردی و خودداری مشخص می شود.” به عبارت دیگر وقار و متانت داشتن یعنی احساس راحتی در درون خود.

و داشتن این حس همیشه آسان نیست، مخصوصاً وقتی که در محیط حرفه ای یا اجتماعی به چالش کشیده شوید. افراد گستاخ و بی ادب ممکن است واکنشی نشان دهند اما افراد بسیار با وقار و متین، برای هر چیزی که سر راهشان پیش بیاید، آمادگی دارند.

آنهایی که خویشتن داری خوبی دارند، بهترین چیزها را در دیگران پیدا می کنند و نیازهای آنها را هم در نظر می گیرند. این افراد به ندرت حسودی می کنند و به ندرت خودشان را فقط مهم می دانند، در عوض واقعاً به رفاه و خوشحالی دیگران علاقه دارند. به طور مثال، اگر یک تجربه پرتنش با آنها به اشتراک گذاشته شود، فرد با وقار، قبل از اینکه شروع به گفتن تجربه خود نماید، گوش می دهد.

وقار و متانت (Poise) چیست؟

وقار (حرکت موقرانه): نمایش اعتماد به نفس ، کنترل و احساس آرامش.

ظرافت و زیبندگی چیست؟

دیکشنری مریام وبستر می گوید ظرافت و زیبندگی یعنی “مودب بودن به روشی که احترام شما را به دیگران نشان می دهد”. گریس (grace) تاریخچه ی قدرتمندی دارد که به کتاب مقدس برمی گردد. افرادی که مهربان و زیبنده هستند به سختی عصبانی می شوند. آنها درک بالایی دارند، نسبت به رفتار خود آگاه هستند و بدون اینکه دنبال کسب اعتبار و امتیاز باشند، سریع از دیگران تحسین و تمجید می کنند. مودب بودن، زیبندگی و فروتنی باعث می شود که شما بیشتر آن فردی باشید که دیگران دوست دارند شما را در اطراف خود داشته باشند، و طبیعتاً دیگران دور شما جمع می شوند.

ظرافت (Grace) چیست؟

ظرافت: توانایی مدیریت موقعیت ها با ظرافت و وقار.

ایجاد ظرافت و زیبندگی

وقتی به فردی نگاه می کنید که به نظر با وقار و زیبنده می رسد، احتمالاً او را با اعتماد به نفس نیز تصور می کنید یعنی فردی که نمی ترسد خود واقعیش باشد. افراد بزرگسال می توانند با کنار گذاشتن عادات بد و ایجاد عادت های خوب که شامل احترام به دیگران و رعایت آداب مناسب می شود، این مهارت را بدست بیاورند.

به احتمال زیاد وقتی احساس ناراحتی می کنید، اگر با دیگران با وقار، با ظرافت و زیبنده تعامل نمایید باعث اعتماد به نفس شما شده و باعث می شود احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید. حالا چه تعامل با دوستان صمیمیتان باشد چه یک تعامل سریع با شخصی در فروشگاه، این ارتباط اصیل حال کلی شما را بهبود می دهد. 
می توانید برای توسعه مهارت های خود، به افرادی که آنها را تحسین می نمایید و ویژگی های دلپذیری دارند توجه کنید. والدین هم موظفند به فرزندان خود بیاموزند که چطور مودب، خودکفا و با اعتماد به نفس باشند. اگر والدین هم این کار را نکنند، به عهده خود شخص است که بفهمد چطور به تنهایی این ویژگیها را برای خودش بسازد.

یادتان باشد که برای با وقار و زیبنده بودن لازم نیست ثروتمند یا قدرتمند باشید. کافیست خود واقعیتان را از طریق رفتار، حرکات و کلامتان نشان دهید، قوانین اساسی آداب معاشرت را یاد بگیرید و مرتباً از آنها استفاده نمایید.

10 نکته برای دستیابی به وقار و زیبندگی

1-یادتان باشد که هیچ کس کامل نیست.

تلاش برای رسیدن به کمال ناامید کننده ست و پیامدهایی در پی دارد، یعنی برخلاف آن چیزی که برای رسیدن به آن در تلاش هستید. بیایید در عوض از اشتباهات خود درس بگیرید و جلو بروید. وقتی اشتباهی از شما سر زد، عذرخواهی کنید، حالا چه شفاهی ، چه کتبی. از دیگران هم انتظار کامل بودن نداشته باشید، و الا مدام نا امید خواهید شد.

2- خود را با اعتماد به نفس و مطمئن تصور کنید.

اگر اعتماد به نفس ندارید، سعی کنید با تصویر سازی ذهنی آن را تمرین کنید. شما هم حتماً افرادی را در اطراف خود دارید که اعتماد به نفس خوبی دارند، سعی کنید حرکات آنها را تماشا کنید. ببینید چه چیزی باعث شده است که آنها به نظر شما با اعتماد به نفس برسند، آنها را یادداشت کرده و به عنوان الگو از آنها استفاده نمایید. مثل نحوه راه رفتن آنها یا اینکه وقتی صحبت می کنند به چشمان فرد مقابل خود نگاه می کنند و …

3- صاف بایستید.

چه بلند قد باشید، چه قد کوتاه، وضعیت بدنی خود را مناسب نگه دارید. قوز کردن و همیشه به سمت پایین نگاه کردن ظاهری ناراحت و غمگین به شما می دهد، پس همیشه راست قامت و با اعتماد به نفس و با وقار بایستید. وقتی صاف تر بایستید و سر و چانه شما به سمت بالا و روبرو باشد باعث می شود باوقارتر و زیباتر به نظر برسید. و این پیام را به دیگران منتقل کنید که دلتان می خواهد با دیگران تعامل فعالی داشته باشید نه اینکه از آن جمع فرار کنید و بخواهید جای دیگری باشید.

4- از تکبر بپرهیزید.

وقار و زیبندگی، هیچ ارتباطی با غرور و افاده ندارد، پس این دو را با هم اشتباه نگیرید. فردی متواضع که به دیگران اهمیت می دهد و برای دیگران وقت میگذارد، با وقارتر و زیبنده تر از فردیست که مغرور و از خود راضیست.

5- خودتان باشید.

یکی از چیزهایی که کاملاً متعلق به شماست نه هیچ کس دیگری ، ترکیب ارزشها، تجربیات زندگی و شخصیت شماست. هیچوقت سعی نکنید کسی باشید که نیستید چون به محض اینکه نقاب ظاهری شما ترک بردارد، آن وقت بیشتر از اینکه با وقار و زیبنده باشید، رقت انگیز به نظر خواهید رسید.

6- صبر را فرا بخوانید.

یک فرد با وقار و زیبا به ندرت آرامش خود را از دست می دهد. وقتی اتفاقی می افتد که روز شما را خراب می کند، اینکه چطور با شرایط پیش آمده برخورد می کنید تعیین کننده میزان وقار شماست. وقتی صبر و شکیبایی شما مورد آزمایش قرار می گیرد شما چند انتخاب دارید. می توانید عصبانی شوید، اما این انتخاب شما را ضعیف نشان می دهد. گزینه بهتر این است که راهی را برای بهبود آن وضعیت پیدا کنید، از آن به عنوان یک تجربه یادگیری استفاده کنید و آنچه اتفاق افتاده را بپذیرید. تکنیک هایی را پیدا کنید که به شما اجازه می دهد به وضوح فکر کنید تا بتوانید موقعیت های سخت را مدیریت نمایید. ضمن اینکه با افرادی که هنوز روی این مهارت های مهم تسلط ندارند، صبوری کنید.

7- یک دانش آموز مادام العمر باشید.

بیشتر افرادی که از خود وقار و زیبندگی نشان می دهند، از یادگیری و کسب دانش جدید استقبال می کنند. کتاب بخوانید، از فرهنگ عموم مردم آگاه باشید، اخبار رادنبال کنید[البته اخبار معتبر و بدون زیاده روی کردن در پیگیری اخبار منفی]، با فناوری آشنا باشید و در کلاس ها شرکت کنید. اگر موضوعی را پیدا کردید که به آن علاقه داشته ولی نسبت به آن آگاهی ندارید، تحقیق کنید تا همه چیز را درباره آن یاد بگیرید.

8- کمتر صحبت کنید و بیشتر گوش دهید.

اگر به دقت به حرفهای دیگران گوش دهید، به گفته هایشان توجه کنید و نشان دهید که کاملاً حواستان به حرفهای آنها هست، آنها فکر می کنند شما باهوش ترین فرد جهان هستید. سرتان را به نشانه تایید تکان دهید، لبخند بزنید و در زمانهای مناسب بخندید. همدل باشید. برای اینکه گفتگوی شما ادامه پیدا کند سوال بپرسید حتی اگر آن گفتگو همیشه در مورد شما و حول محوریت شما نباشد.

9- مثبت اندیش باشید اما واقع بین.

لازم نیست که دائماً پر انرژی نشان دهید- چون همین ممکن است گاهی باعث واکنش معکوسی نسبت به شما شود زیرا ظاهر مصنوعی به شما می دهد. از تمرکز روی موارد منفی هم اجتناب کنید. چون این کار هم شما را از پای در می آورد و آن وقار و زیبندگی که به دنبال آن هستید را دیگر نخواهید داشت. حتی اگر انرژی زیادی هم داشته باشید اگر همیشه جنبه بد چیزی را ببینید سریعتر آن انرژی را خواهید سوزاند. اگر متوجه شدید که شرکت فعلی شما همیشه محیط منفی و بدی دارد، یک استراحت به خود بدهید و به دنبال شرکت های مطمئن تری باشید.

10- در زندگی یک هدف پیدا کنید و به دنبال آن بروید.

شما ممکن است از آن دست افرادی باشید که برای موفقیت در کسب و کار خود هدایت می شوند. در کلاس ها شرکت کنید و سعی کنید بیشتر با افرادی که از سطح مطلوب و هدف شما هستند [یعنی سطحی که خودتان هم می خواهید در همان سطح باشید] گفتگو نمایید.

یا ممکن است ذهنیت رسالتی داشته باشید و بخواهید در مسائل اجتماعی جهان یا کشور خود تغییراتی ایجاد نمایید. یک بانک غذا یا مجموعه خیریه پیدا کنید و داوطلبانه با آنها همکاری نمایید. اگر از ندای درون خود پیروی کنید اعتماد به نفس و وقار و زیبندگی بیشتری خواهید داشت.



منبع: thespruce.com

10 نظر

  1. سلام استاد امیدوارم هر کجا هستید تنتون سالم باشه
    سوالی ذهنم رو مشغول کرده به خودش، اگر شوهر عمه و عمه به همراه هم دیگه به خانه مون بیایند، نمی دونم واقعا به چه دلیل این اتفاق افتاد، ولی بعداً که رفتن برادرم برام‌ تعریف کرد که خیلی مخفیانه دو تا لیمویی که روی فریزر بود رو برداشتن و با خودشون بردن ، اول که دلیل رفتارشون چی بوده، دوم ما چه رفتاری باید بروز بدیم در این لحظه متشکرم

  2. سلام وقت شما بخیر و سپاس
    اینکه دلیل این رفتار چی می تونه باشه عوامل متعددی می تونه دخیل باشه، شوخی، خرافات ، عادت یا بسیاری عوامل دیگه. اما اینکه چه برخوردی کنید مهم اینه که جلوی دیگران به روشون نیارید. اگر فقط یکبار این اتفاق افتاده، ازش عبور کنید و نادیده بگیرید اما اگرتکرار شد و یا خیلی ذهنتون رو درگیر کرده و باعث ناراحتیتون شده به شکل خصوصی باهاشون مطرح کنید و مسالمت آمیز دلیلش رو بپرسید که چرا این اتفاق افتاده تا توضیح اون افراد رو بشنوید و حس خودتون رو هم بیان کنید.

  3. سلام استاد ارزشمند روزتون بخیر از انجایی که من تعارف نمی کنم سر سفره این سوال رو می پرسم
    عده ای از افراد طبق عادت قدیمی زیاد تعارف می کنند
    خب چه جوابی بابد بهشون بدیم؟

    1. سلام روز شمام بخیر
      وهله اول با احترام و اشاره دست بفرمایید میل ندارم
      دفعه دوم، سوم و تقریبا چهارم هم همینطور بفرمایید تعارف نمی کنم میل ندارم
      دفعات بعدی اگر همچنان به اصرارشون ادامه دادن با لبخند بپذیرید و بردارید که خوشحال شوند اگرم تونستید کمی میل کنید ازش و دیگه نخورید. اگه نتونستید هم اشکال نداره بگذارید تو ظرفتون باشه و میل نکنید.

      در فرهنگ برخی کشورها مثل ما رسمه که سه بار تعارف کنند تا طرف مقابل بپذیره. اما شدت و ضعف داره هر منطقه.

  4. سلام و احترام مقاله ای که در مورد کرونا و ۲۶اتبکت اجتماعی بود رو من کاملا رعایت کردم
    ولی پدر و مادرم من رو به شدت سرزنش کردن
    ولی من صحبتشون رو نپذیرفتم
    چون امروز که رفته بودیم تفریح اقا دست دراز کرد له من و من طبق اموزش رفتار کردم و گفتم ممنونم از محبتتون ولی در این شرایط باید فاصله اجتماعی رو رعایت کنیم فقژ تنها اضتباهم این بوذ که اون فرد ایستاده بود و من نشسته همین
    بعد پدر و مادرم با باور زشته دست دادن و بعد بابام رفت دستهاش شست ،استاد رفتار من صحیح بوده یا رفتار پدرم ؟

    1. سلام
      بهتره اینجا تفاوت اتیکت و رفتار رو اول براتون بگم.
      اتیکت میگه چنگال و قاشق رو چطور بگیری درست تره، چطوری دست بدی درسته و در شرایطی چطوری دست ندی بهتره. و کسی که اینا رو رعایت نکنه خب اتیکت نادرست رو اجرا کرده
      اما رفتار بد (یا اتیکت رفتاری بد) اینه که فردی که اتیکت رو درست اجرا نکرد مسخره و سرزنش کنیم.
      پس این تا اینجا
      نکته ای که شما باید بدونید اینه که ما قراره خودمون رو درست کنیم نه اینکه به دیگران بگیم تو بلد نیستی و سرزنششون کنیم. چون خود این میشه بد رفتاری و بی اتیکتی.
      دومین نکته اینه که اگر با احترام و ادب و لبخند و مهربانی بیان کردید نه با دید بالا به پایین نسبت به اون فرد کار شما اشتباه نبوده. و کار پدر شما هم اشتباه نبوده چون سعی کردن طرف مقابلشون رو هم در نظر بگیرن و خدشه ای به احساس اون فرد نزنن ولی به شرطی که اون فرد هم متوجه نشده باشه که پدر شما رفتن دستشون رو شستن. چون اینطوری حس بدتری داره.
      پس مهم اینه که هم به خودتون احترام بگذارید هم به دیگران.
      شما هم اگر باز در چنین موقعیتی قرار گرفتید بجای نشستن بایستید حتما، دستتون رو روی قلبتون بگذارید یا حالت نمسته، یذره حالت خم شدن به جلو به نشانه احترام بگیرید یا با خم کردن سر نشون بدید احترامتون رو. بعد هم بفرمایید «ممنون از لطفتون ولی بخاطر شرایط دست ندیم بهتره.متشکرم» . اگر هم جایی مجبور شدید بعدش بدون جلب توجه دستتون رو بشویید یا ضدعفونی کنید.

  5. سرکارخانم یزدی … هرچه بیشتر مطالب و نوشته های گذشته شما را میخوانم بیشتر به شما ایمان میاورم آموزشهای شما به این جوان (بنظرم کم سن و سال و بسیار حساس) عالی بود. خیلی خوبست که به این جزییات توجه میکند و نگران میشود… و از آن بهتر اینکه فرشته ای مثل شما را پیدا میکند تا به او کمک کند

    1. سلام و عرض ادب جناب مهرداد بزرگوار
      بسیار بسیار سپاسگزارم از این لطف و محبت شما
      بله واقعا جای شکر داره که در این سن کم دنبال یادگیری هستن و دوست دارن که بهتر از قبل رفتار کنن.
      امیدوارم که آموزشها برای ایشون و بقیه دوستان مفید واقع بشن
      ممنونم از شما که همیشه بزرگوارید و محبت دارید
      و سپاس از همراهی ارزشمندتون که باعث افتخار هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *