در حال بارگزاری ...

اتیکت تحسین و تمجید

تصویر یک را شکل بده
اتیکت تحسین و تمجید

به طور کلی به هنگام تحسین و حتی انتقاد از دیگران باید سعی کنیم روی کار افراد متمرکز شویم نه روی شخصیتشان، به خصوص وقتی در محیط کاری قرار داریم.

چه زمانی تعریف کنیم؟

  • از دیگران وقتی تعریف کنیم که کار خاصی انجام داده باشند
  • وقتی بیش از چیزی که از آنها خواسته ایم انجام داده اند،‌ یا وقتی به ما لطفی کرده اند.
  • بهتر است وقتی از دیگران ستایش کنیم که سزاوارش باشند.

تحسین و تعریف دیگران را با بی میلی و پاس دادن بی ارزش نکنیم. تعریف و ستایش را مثل یک هدیه کوچک در نظر بگیریم.

یک تعریف از فردی، نشان می دهد که کار او را تحسین می کنیم.

ضمناً به هنگام تحسین، توجه خود را بر روی فرد مقابل متمرکز کنیم نه خودمان.

تعریف کردن باید آسان باشد اما با کمال تعجب اغلب افراد باید انجام درست آن را تمرین کنند.

همیشه این چنین تعریف کنید:

۱-صادقانه:

صادقانه و قلبی از دیگران تعریف کنید. تعریفات ظاهری و خورده شیشه دار، بی اثر و بی فایده اند

۲- با دوز مناسب:

زیادی تعریف کردن هم حال آدم را به هم می زند. پس میزان تعریف خود را متناسب کار انجام شده ارائه دهید

۳- دقیق:

هدف تحسین خود را دقیق و با جزئیات بگویید. عبارتی مثل: «خانم یزدی، کارتون در زمینه پروژه مهرآوران عالی بود. درست و عالی نوشته شده بود و من واقعاً شما رو تحسین می کنم که قبل از موعد مقرر اون رو تحویل دادین. متشکرم بخاطر این تلاش عالیتون»

۴-به موقع:

به موقع تحسین کنید. هیچ کس دوست ندارد عبارتی شبیه این را بشنود «اوه، راستی آقای امیری، کاری که شما پارسال برای اون قرار دادِ شرکت …. انجام دادین، خوب بود.» (به قول معروف تا داغه باید چسبوندش و الا از دهن میفته)

۵-عمومی:

معمولاً بهتر است به طور عمومی و جلوی دیگران از کسی تحسین کنید. اما افراد خجالتی و آنهایی که محدودیتهای فرهنگی درباره تحسین جلوی جمع دارند، بهتر است به شکل خصوصی مورد تمجید قرار گیرند.

۶- دست و دلبازانه:

برای تعریف کردن از کار دیگران خساست به خرج ندهید. اگر می توانید با تعریفی صادقانه حال همکار خود را خوب کنید چرا که نه؟

۷- خلاقیت:

برای تعریف کردن همیشه از جملات یکسان استفاده نکنید. قدری خلاقیت داشته و جملات و عبارات مختلفی بکار ببرید تا حس بهتری برای فرد ایجاد نماید

۸- بدون مقایسه:

هیچگاه به هنگام تمجید از فردی دستاوردهای او را با فردی دیگر مقایسه نکنید. تعریف و تمجید باید با فضا و رابطه بین دهنده و گیرنده آن مطابقت داشته و خاص آن باشد.

تحویل تعریف و تمجید:

حویل تعریف و تمجید حضوری یا نوشتاری به تمایل فرد بستگی دارد. بعضی تماس رو در رو را ترجیح می دهند؛ بعضی تماس ایمیلی. یک پیشنهاد خوب: می توانید یادداشت دست نویسی تهیه کرده و داخل یک پاکت مهر و موم شده قرار دهید و همراه با یک دست دادن و «کارت عالی بود»ِ کوتاه، به او شخصاً تحویل دهید. یک یادداشت دست نویس از طرف مقام ارشد،‌ سورپرایز خوشایندی است که مدتها به یاد فرد خواهد ماند.

دریافت تعریف و تمجید:

دریافت تعریف و تمجید حتی از تحویلش راحتتر است اما بیشتر از آن ضعف دارد. فقط یک قانون برای دریافت آن وجود دارد. زمانی که مورد تعریف و تمجید قرار می گیرید فقط بگویید «متشکرم». خیلی می خواهید کوتاه نباشد می توانید یک کلمه به آن اضافه کنید «متشکرم از لطفتون» یا عبارتی شبیه این. به هیچ نظر یا عبارت جبران کننده دیگری نیازی نیست. واقعی باشید. پذیرش تحسین و تمجید سخت است. اما اگر آن را به شکل یک هدیه کوچک ببینید می تواند به شما در پذیرشش کمک نماید.

هیچگاه به خاطر موفقیتها و دستاوردهای خود عذرخواهی نکرده و آن را کوچک نشمارید، یا با دریافت یک تعریف و تحسین از جانب دیگران خود شروع به خودستایی نکنید. اگر دستاورد خود را کوچک بشمارید یا بخاطر آن عذرخواهی کنید،‌ فردی که از شما تحسین می کند تصور می کند که شما بدنبال چیز بیشتری هستید. اگر بعد از تعریف فرد دیگری به خودتان تبریک بگویید، فردی متکبر و شبیه آن به نظر می رسید که اصلاً سزاوار تعریف نیست! فقط بگویید «متشکرم» و لبخندی همراه آن نمایید.

برای دریافت 6 فایل صوتی رایگان شامل 30 نکته اتیکتی کلیک کن

4 نظر

  1. بسیار عالی ، البته کسانی هم هستند که تحسین را پس می زنند . از نظر من می بایست دقیقا مشخص شود چه چیزی فرد را خوشحال می کند . سپس روی آن کار کنیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *