در حال بارگزاری ...
اتیکت و آداب طلایی پـــــول-۱
ما می دانیم که چقدر صحبت کردن در مورد پول می تواند عجیب و معذب کننده باشد. صحبت کردن در مورد شغل خود شاید کمتر از صحبت در مورد وضعیت بدهی اضطراب آور باشد، ولی به طور کلی گفتگو در مورد مسائل مالی فوق العاده حساس بوده و باید با ملاحظه صورت گیرد.
با این حال، به قول معروف برای هرچیزی استثنایی وجود دارد. اگر گفتگوهای مالی در زمان، مکان و شرایط مناسب صورت نگیرد، به سادگی می تواند باعث ایجاد تنش شود. پس برای جلوگیری از ایجاد موقعیت های اجتماعی ناخوشایند، خطاها و دعواهای عجیب در این زمینه، 16 اتیکت پول را در این مطلب برای شما ارائه کردیم.
۱. نپرسیدن در مورد حقوق دیگران
۲. کنکاش نکردن در مهمانیها و دورهمی های خانوادگی در مورد بدهی کسی
۳. تحمیل نکردن شیوه صرفه جویی خود به دیگران
۴. قضاوت نکردن دیگران بر اساس تصمیمات مالی آنها
۵. حس شرمندگی ندادن به کسی بخاطر بدهیهایش
۶. ارسال نکردن پیامک به شریک خود در مورد مسائل مالی جدی
۷. ناله و زاری نکردن در مورد پول
۸. برنامه ریزی قبل از بودجه بندی
۹. هدایای ارزان یا گران قیمت نامتناسب
۱۰. به رخ نکشیدن پول خود و حمل آن با احتیاط
۱۱. قرض نکردن پول از کسی بدون برنامه ریزی برای بازپرداخت
۱۲. نپرسیدن در مورد هزینه چیزی
۱۳. نپرسیدن میزان اعتبار مالی فرد در اولین قرار عاطفی
۱۴. درخواست نکردن تخفیف از یک دوست در زمینه تخصص یا خدماتش
۱۵. جا نکذاشتن کیف پول خود
۱۶. درخواست هدفمند برای جمع آوری کمکهای مالی
با وجودیکه بحث در مورد حقوق از نظر اجتماعی همیشه نامناسب نیست، ولی اینکه صریح و بی پرده از کسی بپرسید که چقدر درآمد دارد، کاملاً بی ادبانه تلقی می شود. چرا؟ چون این کار می تواند سریع باعث احساس بی کفایتی در فرد شود یا باعث شود دوست شما را دچار حالت “مقایسه خود با دیگران و ناامیدی” کند.
اگر فکر میکنید بیشتر از دوستان و خانوادهتان درآمد دارید، می توانید به راحتی در مورد پولی که به خانه میبرید دهانتان را بسته نگه دارید. ولی اگر دوست شما بیشتر از شما درآمد داشته باشد، داستان کاملاً فرق می کند. اما لطفا آن فرد خودشیفته ای نباشید که می خواهد نشان دهد از نظر مالی باهوشتر از بقیه زندگی میکند. اگر خیلی اشتیاق دارید که درباره حقوق و دستمزد صحبت کنید، با مطرح کردن موضوعاتی که قدری به پول مربوط می شوند شروع کنید. به عنوان مثال، معامله خوبی که در یک نمونه فروش داشته اید را ذکر کنید. یا اینکه چگونه سعی می کنید کمتر غذا از بیرون سفارش دهید. یا حتی ممکن است با یک بحث کلی در مورد برنامه ریزی شغلی یا سرمایه گذاری بر روی زندگی حرفه ای خود شروع کنید. سپس به شکل غیر مستقیم می توانید سوالات خود را از همانجا شروع کنید.
بله درست شنیدید. در مهمانی عید، مراسمهای مختلف، پیکنیک و دورهمی ها در مورد تراز مالی کارت عمو رضا و یا وام دانشجویی پسر خاله خود جلوی چشم بقیه و موقع غذا خوردن کنجکاوی نکنید. یا حتی بدتر از آن، جلوی بقیه در مورد اینکه چقدر به شما بدهکار است، صحبت نکنید. در غیر این صورت فکر می کنید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ قطعاً نتیجه مفید و کاربردی برای شما نخواهد داشت و احتمالا تمام مدت نهار یا شام را باید با نگاههای خشمگین و دردناک او طی کنید.
اگر بدهی یکی از اعضای خانواده شامل شما هم می شود (مثل فردی که مجاز به استفاده از کارت اعتباری شماست، و یا فردی که از موعد پرداخت قرضش مدت زیادی گذشته) یک زمان و گفتگوی خصوصی برای رفع این مشکل با فرد اختصاص دهید. اگر فرد در وضعیت مالی بدی قرار دارد، ببینید آیا می توانید با او به طور خصوصی در مورد چگونگی ساخت عادات منسجم برای استفاده از کارت اعتباری صحبت کنید یا نه. اما با احتیاط قدم بردارید چون این وضعیت مثل یک میدان مین بوده و ممکن است اوضاع بدتر شود.
بخاطر اینکه شما صرفه جویی دارید دلیل نمی شود که دیگران هم باید مثل شما زندگی کنند پس سبک افراد در خرج کردن پول و شیوه صرفه جویی آنها را به باد انتقاد نگیرید و شیوه خود را به دیگران تحمیل نکنید. هیچوقت تصور نکنید که دیگران باید عادات خرج کردن شما را داشته باشند، هرچقدر هم سبک زندگیتان شبیه هم باشد باز هم چنین چیزی را نباید توقع داشته باشید. اگر دوست شما به طور هفتگی برای دریافت ماساژ می رود و از نظر شما زیاده روی به نظر می رسد، پس نظرتان را برای خودتان نگه دارید، زیرا پول آنهاست و آنها هستند که برای خودشان تصمیم میگیرند. اگر چیزی که شما آن را خرید مهم یا ضروری میدانید برای دیگران در اولویت قرار ندارد، هیچ مسئله ای نیست.
در حالی که معاشرت با افراد مقتصد می تواند به شما کمک کند تا به بودجه خود پایبند باشید، داشتن دوستانی با تفکرات و عادات پولی متفاوت نیز عالی است. این نه تنها به شما کمک می کند ذهن بازتر و همدلتری داشته باشید، بلکه می توانید مقاومت خود را در برابر FOMO نیز تقویت نمایید.
قضاوت سخت دیگران در مورد اینکه چگونه و چرا پول خود را خرج می کنند، نه حس خوبی می دهد و نه فایده ای دارد. هرکسی ارتباط متفاوت و منحصر به فردی با پول، طرز فکر و سبک زندگی دارد. و بقول بانی سای، کارشناس آداب معاشرت و موسس و مدیر Beyond Etiquette، این رابطه بر نحوه اولویت بندی افراد در خرج کردن پولشان تأثیر می گذارد. فقط به این دلیل که شما تصمیم می گیرید کاری را متفاوت انجام دهید، به این معنی نیست که کار و شیوه آنها کاملاً اشتباه است. نحوه تصمیم گیری مردم برای خرج کردن پولی که به سختی و با زحمت به دست آورده اند حق آنهاست.
اگر واقعاً میخواهید در امور مالی به دیگران کمک کنید، مشوق یا مربی مسئولیت پذیری باشید که آنها در زندگیشان به او نیاز دارند. ولی فقط در صورتی که از شما درخواست کردند به آنها کمک کنید. مطمئناً، می خواهید مزایای شیوه مطلوبی را مطرح کنید. اما، فعلاً صبر کنید. چون ممکن است حس فضولی و مداخله در امور شخصی فرد برای او ایجاد شده و منجر به احساس بد و رنجش وی شود.
حس شرمساری دادن به دیگران به خاطر بدهی هایشان می تواند به همان اندازه ای بد باشد که به فردی که پول زیادی ندارد نگاه تحقیرآمیز داشته باشید. شما فقط نمی دانید که فرد در چه موقعیتی قرار دارد و چه عواملی او را به وضعیت فعلیش سوق داده است. بدهی می تواند استرس، اضطراب و افسردگی زیادی ایجاد کند.
رفیق او باشید. اگر کسی داستان مشکلات بدهیش را با شما به اشتراک می گذارد، سر تکان دهید و اظهار تاسف کنید. اگر فکر می کنید مفید است، منابع و نکاتی را هم به او پیشنهاد دهید.
برای مشاهده این صفحه نیازمند شرایط زیر هستید:
حداقل امتیاز 500 امتیاز
من یک عشق تدریس و آموزش دادنم که همیشه از خدا خواستم شغلی بهم بده که از شدت علاقه و لذت گذر زمان رو توش نفهمم و الان مواقعی که آموزش میدم و سر کلاس هستم دقیقاً همین حال رو دارم. در این سایت در کنار شما هستم تا با هم اتیکت، آداب معاشرت و رفتار حرفه ای رو یاد بگیریم تا بتونیم روابط بهتر و موثرتری با سایرین ایجاد کنیم، سریعتر به موفقیت برسیم و در نهایت دنیای بهتر و زیباتری برای خودمون و دیگران بسازیم. پس با ما درخشان باشید.
شانزده نکته واقعا طلایی… عالی بود و بسیار دقیق و درست! متاسفانه در ۳۰-۴۰ سال اخیر تسلط این فرهنگ بازاری و سرمایه داری باعث شده که نفس پول حاکم مطلق در روابط انسانها شود (نخیر اشتباه نکنید… اصلا درمورد آنها که به نان شب محتاج هستند صحبت نمیکنم چون حق دارند!)
نکته۲- بدهکاریها و طلبکاریهای خودتان را هم با آب و تاب برای دیگران تعریف نکنید.
نکات ۱۰و۱۵- خیلی ها موقع پرداخت صورتحساب برق آسا کیف پول خود رادر میاورند یا خودراسرزنش میکنند که ای وای کیفم را جا گذاشتم در حالیکه میتوانید خیلی راحت فقط یک تعارف ساده کنید.
نکته۱۲-برای خیلی ها بدون توجه به وضع مالی و موقعیت غالبا درخشان اجتماعیشان متاسفانه این عادت ثانویه ایجاد شده که در مورد هر چیزیا مطلبی که مطرح میشود فقط یک سئوال دارند: چند؟؟
با آرزوی سلامت ومهربانی رفتاری برای آنانکه این نکات را میخوانند…
سپاس از همراهی ارزشمند شما و تشکر از نکات درستی که فرمودید و آرزوی قشنگی که داشتید.