در حال بارگزاری ...

شوخی می کنی؟

تصویر یک را شکل بده
شوخی می کنی؟

تا کنون با شوخی هایی در محیط کار مواجه شده اید که شما را ناراحت کرده باشد؟ یا برای شما پیش آمده است که با دیگران شوخی کنید و بفهمید ناخواسته موجب ناراحتی آنها شده اید؟

برای همه ما این موقعیتها پیش آمده و هر دو را تجربه کرده ایم اما برای داشتن و ساختن روابط حرفه ای موثرتر و تصویر حرفه ای بهتر چطور باید رفتار کنیم؟ با دیگران شوخی کنیم یا نه؟

در این مقاله قصد داریم به این موضوع پرداخته و ۸ نکته کلیدی را برای استفاده بهتر و موثرتر از آن خدمت شما عزیزان ارائه دهیم.

همه ما از افراد شوخ طبع خوشمان می آید منوط به اینکه آن شوخی آزاردهنده و بی ادبانه نباشد. متاسفانه بسیاری از ما این واقعیت را در نظر نمی گیریم که علی رغم جذابیت شوخی، همه نوع شوخی بجا و خوشایند نیست. استفاده بجا و مناسب از شوخی برای یک مدیر و رهبر حرفه ای همانند یک دارایی با ارزش است. ولی به همان اندازه استفاده نابجا یا نامناسب از آن می تواند به ضرر ما تمام شده و علاوه بر حس بد دیگران موجب حال بد خودمان نیز بشود.

به عنوان یک رهبر کسب وکار خودتان، می توانید به راحتی دیگران را بخندانید – بخاطر جایگاهتان هم که شده افراد به شوخی های شما می خندند. بنابراین کسب مهارت در تشخیص تفاوت بین یک خنده از سر ناچاری و تایید، و یک خنده صادقانه برای رهبران اهمیت دارد.

 شوخی خوب می تواند افراد را به شما نزدیک تر سازد، و شوخی ضعیف و نامناسب می تواند یکی از قویترین بیزارکننده های شناخته شده توسط بشر باشد.

اولی: شنیدی میگن فلانی پشت سرت حرف زده؟!

دومی: (چشمان گرد شده از تعجب و سکوت)

اولی: گفته شما خیلی کارت درسته :))

ماهیت طنز این است که بیشتر موجب سوتفاهم می شود و همین سوتفاهم باعث خنداندن خواهد شد (همانند مثال بالا). اما همین موضوع شوخی را به یک شمشیر دو لبه تبدیل می کند- می تواند سختترین شرایط را به نفع شما تمام کند، یا کاملاً برعکس عمل کرده و به ضرر شما تمام شود.

وقتی برای سبک کردن یک جو سنگین یا کم کردن فشار و تنش دیگران از شوخی به شکل مناسبی استفاده شود بسیار هم مورد تقدیر و تحسین قرار خواهد گرفت. اما وقتی شما از این شمشیر خود به عنوان سلاحی برای تحقیر یا ترساندن دیگران استفاده می کنید شوخی را با غرور و تکبر عوض کرده و باعث آزار دیگران خواهید شد.

وینستون چرچیل می گوید: «شوخی کردن، کاری بسیار جدی است».

فقط به خاطر اینکه شما تصور می کنید چیزی با مزه است، لزوماً به معنای این نیست که واقعاً با مزه باشد. استفاده از شوخی برای مسخره کردن، تحقیر کردن، پایین آوردن کسی، یا حمله به او شوخی مناسب محسوب نشده و قطعاً در شان یک مدیر و رهبر حرفه ای نیست.

یادتان باشد که بسیاری از لبخندهایی که بر چهره دیگران به هنگام شوخی نامناسب با آنها مشاهده می کنید، در نهان اشکی به دنبال خواهند داشت.

یکی از ویژگیهای اغلب رهبران و مدیران رده بالا و مورد تحسین جامعه، این است که به اندازه کافی اعتماد به نفس دارند تا با خودشان و در مورد خودشان شوخی کنند. وقتی مدیران و رهبران تفاوت بین فروتنی کاذب (خودزنی) و شوخی با خود (برای حس بهتر دیگران) را درک کنند آن حس عجیب و معذب بودن به سمت بامزه بودن سوق پیدا می کند.

رهبران و مدیران هوشمند بخوبی می دانند که بهترین کیسه بوکس آنها کیست-خودشان. و شما به عنوان یک مدیر می توانید آن لحظاتی که قصد دارید به دیگران درسی بدهید، نکات آموزنده خود را با این نوع شوخی به درس های فراموش نشدنی تبدیل کنید. چگونه؟ با استفاده از شوخی کردن با تجربیات، اشتباهات، شکست ها و چالش ها و ماجراهای خود.

همچنین به خاطر داشته باشید که  توانایی شما در شوخی کردن (چه از لحاظ بذله گویی چه از لحاظ جایگاهی که دارید) به معنای این نیست که باید این کار را انجام دهید. فردی که مدام در جلسات هیئت مدیره شوخی می کند شاید تصویر ذهنی بامزه ای از خود در اذهان دیگران بسازد اما این تصویری نیست که منجر به تحسین دیگران شود.

قانون کلی این است که اگر یک شوخی در مهمانی دوستانه موجب خندیدن افراد می شود، به احتمال زیاد مناسب محل کار نیست.

باید نسبت به شوخی هایی که در محل کار مطرح می کنید بسیار دقت کرده و مطمئن شوید که مناسب زمان و مکان آن را مطرح می نمایید.

در اینجا ۸ نکته کلیدی برای شوخی کردن در محل کار ارائه می شود که امیدوارم به شما کمک کند تا از سمت منفی و بُرنده آن نیفتاده و اتفاقاً نتیجه خوبی از آن دریافت نمایید:

  1. رهبر بودن را با کمدین بودن اشتباه نگیرید. رهبری شغل اول شماست.
  2. شوخی با نژادها، جنسیت، سن افراد و سایر اشکال تبعیضی به هیچ وجه قابل قبول نیست چون شما با این نوع شوخی بد، دیگران را تحقیر یا مسخره می کنید.
  3. از شوخی برای بهتر کردن حال دیگران استفاده کنید نه برای ضد حال زدن به آنها یا تحقیرشان. به قول معروف به افراد نخندید بلکه با آنها بخندید.
  4. زور نزنید- اگر خود را در حال تلاش بسیار برای با مزه بودن دیدید بدانید که شوخی شما درک نشده و اثر مطلوبی نخواهد داشت.
  5. از شوخی طوری استفاده کنید که به دیگران احساس راحت تری بدهید نه حس عجیب بودن و معذب شدن.
  6. شوخی های عملی فقط وقتی باید مورد استفاده قرار گیرند که مطمئن باشید برای افراد هدف نیز بامزه محسوب شوند. و الا نتیجه کاملاً معکوسی در پی خواهد داشت.
  7. از شوخی برای جدا کردن افراد از جمع استفاده نکنید در عوض کاری کنید که با شوخی شما در جمع جدید حس راحتی بیشتری داشته باشند.
  8. طعنه و کنایه زدن شوخی محسوب نمی شود. گفتن اینکه «داشتم باهات شوخی می کردم» نمی تواند اثر آن را پاک کند.

و بقول سعدی علیه الرحمه: «اندازه نگه دار که اندازه نکوست* هم لایق دشمن است و هم لایق دوست»

در شوخی کردن هم مثل بسیاری از رفتارهای خود باید جانب اعتدال را نگه داریم. همانطور که گفته شد شوخی همانند شمشیری دو لبه است که فقط با مراعات و در نظر گرفتن تمام جوانب و حد آن می توانیم به نتیجه و لبه مطلوب آن دست پیدا کنیم. زیاده روی در شوخی کردن هم مثل هر کار دیگری نتیجه مطلوبی در بر نخواهد داشت و به تصویر حرفه ای و حتی اجتماعی ما لطمه خواهد زد.

پس مراقب شوخیهای خود باشیم

خوشحال می شویم اگر نکته ای در زمینه شوخی کردن به نظر شما همراهان و خوانندگان عزیز میس اتیکت رسید با ما در میان بگذارید تا این فهرست را کامل تر کرده و به داشتن و ساختن روابط بهتر و تصویر حرفه ای موثرتر افراد کمک نماییم.

برای دریافت 6 فایل صوتی رایگان شامل 30 نکته اتیکتی کلیک کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *