در حال بارگزاری ...

اتیکت و هوش هیجانی

تصویر یک را شکل بده
اتیکت و هوش هیجانی
ضریب هوشی اتیکتی شامل رفتارهایی می شود که در موقعیتهای خاص نشان می دهیم. اکنون می خواهیم در مورد هوش هیجانی صحبت کنیم. این هوش هیجانی توانایی مدیریت مؤثر روابط ما و خودمان را دارد. ما به این نتیجه رسیده ایم که هر دوی این هوشها (یعنی هوش اتیکتی و هوش هیجانی) به عنوان اجزای اصلی موفقیت هر شرکت، سازمان و فرد دست به دست می شوند.

در اینجا چند تفکر را مورد بررسی قرار می دهیم:

  1. ۵۰ سال پیش در دنیایی زندگی می کردیم که تنوع کمی وجود داشت. افراد درون مرزهای خود زندگی کرده و در میان نسلهایی کار می کردند که از اجداد و میراث یکسانی برخوردار بودند. اما مردمان امروزی برای زندگی و کار به کشورهای مختلف دنیا سفر می کنند. ما در دنیایی با تنوع بسیار زندگی می کنیم، پس دانستن بسیاری از مهارتهای جدید الزامی است تا نشان دهد که زندگی ما شاد، سلامت سرشار از آرامش است. مهارتهایی مثل توانایی پیش بینی و فهمیدن نحوه واکنش یک شخص در برابر اعمال و گفتار ما (به طرق مختلف).
  2. اتیکت تماماً در مورد حسی است که شما به دیگران می دهید تا یک رابطه را در طی مدت زمانی، بسازد یا از هم بپاشد. بنابراین، هوش اتیکتی و هیجانی از مهمترین و حیاتی ترین اجزاء یک زندگی موفق هستند، چه در محیط کار، چه در خانه، یا چه در اجتماع.
  3. چه رهبر خود باشید چه رهبر دیگران، یک رهبر موفق باید دارای هوش اتیکتی و هیجانی باشد تا بتواند به یک زندگی شاد، سلامت و موفق دست یابد.
  4. اگر همه بتوانند دارای هوش اتیکتی و هیجانی باشند:
    • اثر بخشی بیشتری در حل مسائلی خواهند داشت که به طور بالقوه مضر هستند.
    • افراد مورد احترام و اعتماد خواهند بود.  هیچ کس از کوره در نمی رود.
    • افراد نسبت به نقش های خود در محل کار، در خانه، و در اجتماع احساس امنیت می کنند. در نتیجه، بیشتر مشتاق انجام کارهایی برای خود، خانواده، شغل، و جامعه شان می شوند و کمک و همکاری بیشتری نشان می دهند.
    • بخاطر اینکه از همه انتظارات رفتاری یکسانی می رود، بحث و جدل و نا امیدی کمتر رخ خواهد داد. این بدین معناست که موقعیتهای ناخوشایندی که ممکن است منجر به عدم سلامت، فقدان بهره وری، خسارت کارمندان (یعنی استخدام مجدد و آموزش مجدد کارکنان جدید)، و بازسازی رفاقت بین کارکنان شود کمتر پیش خواهد آمد. تمام این موقعیتها بر روی منافع و بازده یک کسب و کار و موفقیت شخصی اثر می گذارد.

5. چند نکته برای دستیابی به هوش اتیکتی و هیجانی :

    • همین امروز شروع کنید به یادگیری در مورد هوش هیجانی و اتیکتی.

      هرچقدر می توانید در این مورد بیاموزید.

    • همیشه در مورد نحوه اثرگذاری رفتار شما بر دیگران هشیار باشید.

      مرتباً از خود بپرسید: آیا کلام و اعمال من، رابطه من با آن شخص را بهتر خواهد کرد؟

    • الگوی تغییری باشید که می خواهید در دیگران مشاهده کنید.

      نشان دهید که شما یک بازیکن تیمی بوده و همیشه روحیه همکاری و تعاون را دارید.

    • در محل کار، یک قانون رفتاری با دیگران را ایجاد کرده و همه افراد به آن پایبند باشید.

      با هم توافق کنید که همگی این قانون را جایی در دفتر یا اتاق خود جلوی دید گذاشته تا هر روز آن را مرور کرده و  به بخشی از سبک زندگی روزمره شما تبدیل شود.

    • در دوره های زمانی خاصی تیم و گروه خود را چک کنید.

      و اگر امکان داشت یک گروه رهبری برای سازماندهی گفتگوهای کوتاه مشخص کنید تا حرکت گروه یا شرکت در مسیر اصلی را تایید کرده یا در مواردی افراد را به این مسیر برگردانند.

زمانی که می خواهیم عادات خوب جدیدی (مثل نحوه کنترل موقعیتهای خاصی که با مشتریان و بین همکاران پیش می آید) ایجاد کنیم به طور خاص ۶ تا ۱۲ ماه اول این فرایند بسیار مهم است. آموزش و رهبری افراد جدید در مورد آنچه از ایشان انتظار می رود، باید به عنوان بخشی از هر استخدام جدید صورت بگیرد.

در عین حال، خوشحال می شویم اگر نظرات و تجارب خود را در مورد نحوه به کارگیری هوش اتیکتی و هیجانی ، در موقعیتهای شخصی یا حرفه ای که با آن مواجه شدید، با ما در میان بگذارید

تمرین خوبی داشته باشید!

 Syndi Seid

برای دریافت 6 فایل صوتی رایگان شامل 30 نکته اتیکتی کلیک کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *