در حال بارگزاری ...

۶ راه برای بازسازی اعتماد به نفس بعد از قرنطینه

تصویر یک را شکل بده
۶ راه برای بازسازی اعتماد به نفس بعد از قرنطینه

اگر بگوییم پندمیک کرونا بر روی همه ما به نوعی اثر گذاشته، هیچ اغراقی در کار نیست.

حتی اگر خوش شانس باشیم تا سالم بمانیم، شغل خود را از دست ندهیم و با دوستان و خانواده در تماس باشیم، پندمیک و قرنطینه متعاقب آن بر روی روتین و زندگی روزمره ما اثر گذاشته و خواهد گذاشت.

آیا قرنطینه به اعتماد به نفس شما هم ضربه وارد کرده است؟

بسیار خب، شما تنها نیستید و این اتفاق ممکن است برای خیلی‌ها رخ داده باشد. اما برای بازگرداندن اعتماد به نفس پیش از کرونا، چه کاری می توان انجام داد؟

در اینجا ۶ نکته می آوریم که می تواند انگیزه و اعتماد به نفس پیش از کرونا را به شما بازگرداند. پس در ادامه با ما همراه باشید.

۱- به خاطر بیاورید که شما چه کسی هستید

اگر به خودتان پیش از این کرونا و قرنطینه فکر کنید، چه کسی را می بینید؟ یک فرد با اعتماد به نفس و مطمئن که در جلسات کاری خیره کننده بود؟

دوستانش را در دورهمی های اجتماعی سرگرم می کرد و می توانست با همه از نگهبان گرفته تا مدیرعامل خوش و بش داشته باشد؟

شما هنوز هم همان فرد هستید. به لحظه ای فکر کنید که بیشترین اعتماد به نفس را داشتید و با خودتان راحت بودید. در چه محیطی قرار داشتید؟ در حال انجام چه کاری بودید؟ چه کسی با شما بود؟

سعی کنید عواملی را که در حس قدرت و توانمندی شما نقش داشته و همراه آن بودند شناسایی کنید و ببینید آیا می توانید آنها را دوباره بسازید تا به تدریج خود را به روتین عادی زندگیتان بازگردانید.

۲- از مقایسه خود با دیگران دست بردارید

مقایسه خود با دیگران بهترین راه برای ضربه زدن به اعتماد به نفس خودتان است.

ترک این عادت ممکن است خیلی دشوار باشد به ویژه با وجود شبکه های اجتماعی که موقعیتهای فراوانی برای ما فراهم می آورند تا خود را با دیگرانی که حتی خیلی از آنها را اصلا ندیده ایم، مقایسه کنیم.

احتمال این وجود دارد که در سه، چهار ماه گذشته استفاده شما از شبکه های اجتماعی افزایش یافته باشد، و دیدن تصاویر دیگرانی که به نظر می رسد در زمان قرنطینه هم در حال پیشرفت هستند باعث این شود که به خودتان شک کنید.

شاید یک از دوستان شما از این چند ماه گذشته برای یادگیری یک زبان جدید استفاده کرده بشد، هر روز یوگا تمرین کند و در پینترست و سایر شبکه های اجتماعی خود غوغا کند،‌ در حالیکه شما تلاش می کردید هر روز صبح خود را از رختخوابتان بیرون بکشید.

تنها راه ترک عادت مقایسه کردن این است که نسبت به آن آگاه شوید و کانون توجه خود را تغییر دهید. سعی کنید الگوهای فکری و ذهن خود را روی چیزی که اکنون دارید و اینکه چقدر بابت آن خوش شانس و خوشبخت هستید متمرکز سازید.

اگر شما هنوز حس نیاز به مقایسه کردن دارید، با خود بسنجید و ارزیابی کنید که کجای مسیر خود هستید چقدر پیشرفت داشته اید و موفقیتها و دستاوردهای خودتان را یادآوری و تصدیق نمایید.

۳- روی خود سرمایه گذاری کنید

سرمایه گذاری بر روی خود شاید پرسودترین سرمایه گذاری باشد که تا کنون داشته اید. بدست آوردن مهارتهای جدید و گسترش دانش می تواند به شما کمک کند از محدودیتها رها شده و اعتماد به نفس خود را تقویت نمایید.

حتی تغییرات کوچک و مثبت می تواند به شما انگیزه تلاش برای چیزهای جدید را بدهد و شما را از منطقه امن خارج نماید.

چند گامی که می توانید امروز برای سرمایه گذاری بر روی خودتان بردارید:

  • سرمایه گذاری بر روی مهارتهایی که تواناییهای حرفه ای شما را افزایش می دهد مثل اتیکت و آداب حرفه ای، هوش هیجانی، هنر گفتگو و ارائه و …
  • سرمایه گذاری بر روی سلامتی خود با انجام تمرینات ورزشی منظم و خوردن غذای مغذی
  • سرمایه گذاری بر روی تواناییهای خلاق خود با دنبال کردن یک سرگرمی جدید مثل ساز زدن، نقاشی، باغبانی یا آشپزی

۴- صاف بایستید

شاید ساده به نظر برسد، اما نشستن یا ایستادن با قامتی صاف و آگاهی داشتن نسبت به وضعیت بدنی می تواند به شما اعتماد به نفس بیشتری بدهد.

تحقیقی که در سال ۲۰۱۸ در ایالات متحده بر روی دانشجویانی که امتحان ریاضی داشتند انجام شد،نشان داد وقتی پشت خمیده (قوز) نداشتند و روی صندلیهای خود صاف نشسته بودند اضطراب کمتری را متحمل شدند.

خارج از کلاس درس هم، حالت بدن شما می تواند در موقعیتهایی که تحت فشار قرار دارید مثل مصاحبه یا سخنرانی، به حس بهتر شما در مورد خودتان و تواناییهایتان کمک کند.

قوز کردن نه تنها ظاهر بدی به شما می دهد بلکه ظرفیت ریه های شما را به یک سوم کاهش می دهد، فرایند فکری و تفکر شما را مختل می کند و سطح استرس شما را افزایش می دهد.

صاف ایستادن،‌ فارغ از اینکه قد شما چقدر است، باعث اعتماد به نفس، گشاده رویی و نگرش مثبت شما خواهد شد.

تمرینات زیادی هستند که برای بهبود حالت بدنی شما مفیدند از جمله روش آزمون شده راه رفتن با کتابی روی سر.

برای آشنایی با روش انجام این تمرین و تمرینات دیگر اصلاح وضعیت بدن، ‌دوره ارتباط زیبا می تواند به شما کمک کند

شما می توانید «ژستهای قدرت» را هم برای تقویت اعتماد به نفس خود تمرین کنید.

Amy Cuddy، روانشناس اجتماعی، در سخنرانی خود در تد تاک سال ۲۰۱۲ در مورد زبان بدن، نشان داد که فقط دو دقیقه حالت قدرت گرفتن می تواند تفاوت چشمگیری در وضعیت حسی و عاطفی شما ایجاد نماید.

۵- از جملات مثبت تاکیدی استفاده کنید

به لطف کتابهای انگیزشی فراوانی که در دسترس همه هستند، اغلب ما در مورد جملات تاکیدی مثبت شنیده ایم. اگر تا کنون آنها را امتحان نکرده اید، فکر اینکه بخودتان بگویید چقدر شگفت انگیز هستید بیشتر عجیب به نظر می رسد.

اما استفاده از عبارات یا جملات مثبت برای مقابله با افکار منفی به طور علمی ثابت شده است که می تواند استرس را کاهش داده، پیشرفت تحصیلی را تقویت نموده و حتی به ما در خوردن بیشتر میوه و سبزی کمک کند.

اگر این تمرین برای شما تازه است، ‌توصیه می کنیم با یک یا دو جمله تاکیدی شروع کنید که صبح و شب، هر زمان که حس می کنید به آن نیاز دارید،‌ آنها را با خود تکرار نمایید.

نوشتن جملات تاکیدی در یک دفتر یا سررسید و تمرین آنها جلوی آیینه هم می تواند باعث قدرت و تاثیر بیشتر آنها شود.

توجه: مهم است که جملات تاکیدی که انتخاب می کنید با ارزشهای فردی و هویت شخصی شما مرتبط باشند.

اگر نیاز به ایده و الهام دارید شاید پیشنهادات این سایت برایتان مفید باشد:

بهترین جملات تاکیدی مثبت برای تمام جنبه های زندگی

۶- با خود مهربان باشید

و آخرین نکته که اهمیتش کمتر از بقیه نیست. در مورد خودتان بیرحمانه قضاوت نکنید. رشد اعتماد به نفس زمان می برد، حتی در شرایط عادی.

پس در شرایط بحرانی کنونی که با آن روبرو هستیم به خودتان فشار نیاورید و توقع نداشته باشید که سریعا به «خود قبلی» تان باز گردید.

شاید وسوسه شوید که دفتر یادداشت خود را با تعهدهایی که به خود می دهید پر کنید اما برای این اصلاحات به خودتان زمان بدهید.

اگر حس می کنید که زندگی شما پیش از قرنطینه آشفته بود، اکنون می توانید ارزیابی کنید که چه فعالیتها و تعهداتی می تواند واقعاً برای شما سودمند واقع شوند.

همانطور که زندگی به آهستگی به روند طبیعی خود باز می گردد، فرصت منحصر بفردی داریم تا ببینیم سرعت زندگی و بهتر زیستن چه درسهایی به ما داده است.

برای استراحت و بازیابی وقت بگذارید، خود را با یک شبکه دوستان حامی و پشتیبان احاطه کنید و اگر بازگشت به یک روتین به نظر دشوار می رسد به خودتان سخت نگیرید. آهسته آهسته و مهربان با خود پیش بروید.

منبع: https://thebritishschoolofetiquette.com/

برای دریافت 6 فایل صوتی رایگان شامل 30 نکته اتیکتی کلیک کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *