در حال بارگزاری ...

بایدها و نبایدهای اتیکت فروش

تصویر یک را شکل بده
بایدها و نبایدهای اتیکت فروش

برای فروشندگان، اتیکت به استانداردهای رفتاری اشاره دارد که باید به هنگام تعامل با مشتریان یا سایر اعضای سازمان آنها را مد نظر قرار دهند

۱- تصویر حرفه ای از خود بسازید:

لباس و ظاهر آراسته (تاثیر بر روی ذهنیت مشتری از سازمان و محصولی که ارائه می دهد)

۲- دیگران را به مهلت های غیر معقول متعهد نکنید:

فروشنده علاوه بر اینکه نباید قول و وعده ای فراتر از توان خود به مشتری بدهد بلکه باید توان سایر کارکنان سازمان خود را نیز در نظر داشته و فراتر از آن نیز به مشتری وعده ای ندهد.

۳- به موقع و حتی سریعتر به سوالات مشتری پاسخ دهید:

سریعترین راه از دست دادن موقعیت فروش این است که یک مشتری بالقوه ای که علاقه اش را به محصول یا خدمات شما نشان داده است نادیده بگیرید و از او غفلت کنید.

فروشنده باید با هر مشتری چه بزرگ چه کوچک یکسان رفتار کند. فروشنده نباید یک مشتری کوچک را برای چندین روز نادیده بگیرد چون تمام توجهش به بزرگترین مشتری فعلی خود می باشد.

اگر مشتری کوچک امروز از شما رضایت داشته باشد ممکن است به یک مشتری بزرگتر تبدیل شود و اگر راضی نباشد، تبدیل خواهد شد به یک مشتری بزرگتر برای رقیب شما.

۴- همیشه مودب باشید و محترمانه رفتار کنید:

در طی فروش، فروشندگان طبیعتاً با رفتارهای گستاخانه مشتریان مواجه می شوند یا مشتریانی که مطالبات بیش از اندازه دارند. اتیکت خوب یعنی فروشنده صبوری بودن و در دام یک کشمکش غیر ضروری نیفتادن، فارغ از اینکه چقدر آن مشتری ممکن است آزاردهنده و منزجر کننده باشد. اگر فروشنده هم با همان رفتار برخورد کند، نه تنها فروشش را از دست می دهد بلکه شهرت شرکت صدمه می بیند چون مشتری آن موقعیت را تقصیر فروشنده دانسته و به دیگران حتما در مورد تجربه منفی خود خواهد گفت.

۵- مهارتهای شنیداری و گوش دادن خود را ارتقا دهید:

اتیکت فروش از فروشنده می خواهد که نه تنها یک سخنگوی جذاب و درگیر کننده مخاطب یا یک ترغیب کننده قدرتمند باشد، بلکه باید شنونده خوبی نیز باشد.

هر مشتری باید چنین در نظر گرفته شود که یک فرد خاص و منحصر به فرد با نیازهای خاص خود است، نه اینکه تصور کنید یک مشتری احتمالی همانند دیگران است.

با توسعه و بهبود مهارتهای شنیداری، فروشنده بهتر می تواند بفهمد که نیازهای خاص او چه هستند، پس آنچه انجام می دهد فقط فروختن جنس خود نیست بلکه کمک به مشتری برای خرید هم محسوب می شود.

او نه تنها از طریق متقاعد کردن مشتری برای خرید کردن به موفقیت می رسد بلکه با پیشنهاد محصول شرکت خود به مشتری می تواند مشکل و مسئله او را حل نموده و به موفقیت دست یابد.

۶-در مورد رقبا دروغ نگویید:

فشار برای رقابت می تواند منجر به از دست رفتن موقت اخلاقیات یک فروشنده شود.

در موارد شدید، ممکن است حرفهایی منفی در مورد محصولات رقبا بزند که واقعیت ندارند.

مشتری ممکن است سراغ رقیب رفته و سعی کند صحت حرفهای فروشنده قبل را امتحان کند. وقتی به دروغ او پی ببرد فروشنده و شرکتش اعتبار خود را از دست خواهند داد و رقیب هم ممکن است با مهربانی در تلافی کار آن فروشنده، چیزهای غیر واقعی در مورد او و شرکتش به مشتری بگوید.

۷- به سایر فروشندگان کمک کنید:

فروشندگان یک سازمان ممکن است نکات و تکنیکهایی را برای بهبود فروش خود با یکدیگر به اشتراک بگذارند. این کار به نفع شرکت است.
صرف زمان برای کمک به سایر فروشندگان نشانه اتیکت خوب و درست است. گاهی ممکن است فروشندگان مجبور شوند برای یک فروش به شکل تیمی کار کنند. اتیکت درست در این مورد این است که کمیسیون را با فروشنده ای که به آنها کمک کرده شریک شوند. مدیر فروش به اعضای تیمی که برای کمک به دیگران تغییر مسیر داده اند، توجه خواهد کرد و این کار می تواند منجر به ارتقا شغلی آن افراد شود.

بخشی از کتاب اتیکت مشتری مداری که به زودی منتشر خواهد شد

برای دریافت 6 فایل صوتی رایگان شامل 30 نکته اتیکتی کلیک کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *