در حال بارگزاری ...
ادب یا مرز: تعیین مرزهای فردی بدون احساس گناه
آیا تا به حال در موقعیتی قرار گرفته اید که سعی دارید مودب باشید اما در نهایت به دلیل عدم تعیین مرزی مشخص، احساس ناراحتی کنید؟ این یک چالش رایج است، بخصوص برای کسانی که با تمایلات مهرطلبی و جلب تایید دیگران، دست و پنجه نرم می کنند. ما اغلب مرز بین مودب بودن و حافظت از فضای شخصی خود را محو می کنیم که منجر به احساس رنجش، ناامیدی یا حتی فرسودگی می شود. اما حقیقت اینجاست: شما می توانید حد و مرزی را برای خود تعیین کنید که ممکن است باعث ایجاد احساس خاصی در دیگران شود، و این اشکالی ندارد. تا زمانی که شما آن مرز را محترمانه تنظیم کنید، دیگر مدیریت واکنش دیگران مسئولیت شما نیست.
تله ادب
از دوران کودکی به بسیاری از ما آموخته اند که مؤدب باشیم، نیازهای دیگران را بر نیازهای خودمان ترجیح دهیم و به هر قیمتی از درگیری اجتناب کنیم. در حالی که ادب یک مهارت اجتماعی مهم است، گاهی اوقات می تواند منجر به فراتر رفتن از مرزهای خود در تلاش برای حفظ آرامش شود. این موضوع می تواند به ویژه برای افراد مهرطلبی که احساسات دیگران را بر رفاه خود ترجیح می دهند، چالش برانگیز باشد. اما در دراز مدت، نادیده گرفتن مرزهای خود می تواند منجر به استرس، رنجش و از دست دادن آرامش شخصی فرد شود.
مرزهای محترمانه: این موضوع در مورد دیگران نیست، در مورد شماست
تعیین مرز به این معنی نیست که شما بی ادب یا بی ملاحظه هستید. برعکس، این کار، یک عمل احترام به خود محسوب می شود. وقتی با احترام مرزهای خود را تعیین می کنید، به سادگی نیازهای خود را به شیوه ای واضح و صادقانه بیان می نمایید. اگر کسی واکنش منفی نسبت به مرزهای شما نشان می دهد، یادآوری این نکته مهم است که واکنش او بازتابی از مسائل خودش است، نه قضاوت درباره ارزش شما. شما مسئول مدیریت احساسات دیگران نیستید، بلکه مسئول حفظ آرامش خودتان هستید.
آیا تلاش دارید مبادی آداب رفتار کنید؟ پس هوش عاطفی خود را توسعه دهید
اگر متوجه شدید که برای عبور از مرز بین ادب و تعیین حد و مرز خود به تقلا افتاده اید، اولین قدم این است که هوش هیجانی (EQ) خود را توسعه دهید . هوش هیجانی شامل آگاهی از احساسات خود، درک چگونگی تأثیر آنها بر رفتار شما و شناخت احساسات دیگران می شود. این یک مهارت مهم برای تعیین و حفظ مرزها بدون احساس گناه است.
خودآگاهی: کلید درک مرزهای خود
یکی از اجزای اصلی هوش هیجانی، خودآگاهیست. خودآگاهی شامل هماهنگی با محرک ها، احساسات و واکنش های شماست. وقتی متوجه شدید که چه چیزی شما را ناراحت، ناامید، خسته یا بی انرژی میکند، میتوانید شروع به شناسایی مرزهایتان کنید. درک واکنشهای احساسیتان اولین قدم به سوی تعیین مرزهاییست که از آرامش شما محافظت می کنند.
مرزهای خود را در آغوش بگیرید و از آرامش خود محافظت کنید
زمانی که به یک حس قوی از خودآگاهی رسیدید، آنگاه با مرزهای خود راحت تر خواهید بود. متوجه خواهید شد که تعیین حد و مرز به معنای خودخواه بودن نیست، بلکه برای محافظت از سلامت روانی و عاطفی شماست. با ایجاد و حفظ مرزها، گامی فعال در جهت حفظ آرامش خود و اجتناب از پیامدهای منفی مهرطلبی بر می دارید.
برقراری تعادل بین ادب و تعیین مرزهای فردی، هنر ظریفیست، اما هنری که با تمرین و خودآگاهی می توان به آن مسلط شد.
با توسعه هوش هیجانی خود می توانید وضوح و اعتماد به نفس مورد نیاز برای تعیین مرزهایی که از آرامش شما محافظت می کنند را به دست آورید، بدون اینکه احساس گناه داشته باشید یا بخواهید مسئولیت واکنش های دیگران را به دوش بکشید. به خاطر داشته باشید که احترام به خود و نیازهایتان اولین قدم برای داشتن یک زندگی رضایت بخش و متعادل تر است.
منبع: theeleganceadvisor.com
من یک عشق تدریس و آموزش دادنم که همیشه از خدا خواستم شغلی بهم بده که از شدت علاقه و لذت گذر زمان رو توش نفهمم و الان مواقعی که آموزش میدم و سر کلاس هستم دقیقاً همین حال رو دارم. در این سایت در کنار شما هستم تا با هم اتیکت، آداب معاشرت و رفتار حرفه ای رو یاد بگیریم تا بتونیم روابط بهتر و موثرتری با سایرین ایجاد کنیم، سریعتر به موفقیت برسیم و در نهایت دنیای بهتر و زیباتری برای خودمون و دیگران بسازیم. پس با ما درخشان باشید.