در دو مقاله قبل به این پرداختیم که شبکه سازی چیست و یک سری از نکاتی که باید آنها را در شبکه سازی رعایت کنیم خدمت شما دوستان ارائه دادیم. اکنون قصد داریم نکاتی را در مورد معرفی آسانسوری که می تواند در فرایند شبکه سازی به شما کمک نموده تا بتوانید روابط بهتر و موثرتری را برای خود ایجاد نمایید، خدمت شما دوستان ارائه دهیم.
در فرایند شبکه سازی شما باید قادر باشید که خود را به شکلی موثر و کوتاه معرفی کنید. برای این منظور باید بدانید که:
- کدام ویژگی یا مهارت شما مورد توجه و علاقه افرادی که قرار است با آنها ملاقات کنید، واقع می شود. به عبارت دیگر باید بدانید که برای ارائه کردن چه دارید؟
- باید بدانید که چه مزیت برتری نسبت به رقبای خود دارید؟ چه چیز خاصی ارائه می دهید که دیگر رقبا قادر به انجامش نیستند؟
- همچنین باید معرفی آسانسوری را بلد باشید
معرفی ۳۰ ثانیه ای یا آسانسوری چیست؟
تصور کنید در آسانسوری هستید که مدیر بخش استخدام یا رئیس شما در آن حضور داشته و از طبقه ۲۰ به طبقه ۱ می رود. در این مدت زمان محدود، آیا می توانید به اندازه کافی در مورد خود یا پروژه تان بگویید تا از ادامه مسیر خود متوقف شده و واقعا بخواهد شما را به حلقه شبکه دوستان کاری خود اضافه نمایند؟
به عبارت دیگر، یک معرفی آسانسوری استعاره ای است برای یک معرفی کوتاه از خودتان.
و کاربرد آن وقتی است که با افراد بسیاری در رویدادها یا موقعیتهای کاری مواجه هستید و فرصت محدودی برای معرفی خود در اختیار دارید. یعنی چیزی حدود ۱۵ تا ۳۰ ثانیه. و این ثانیه های کوتاه ممکن است به مکالمات طولانی تر منجر شود یا اصلاً ادامه پیدا نکند.
شما در این ثانیه ها می توانید با استفاده از موارد زیر شروع یک ارتباط خوب و هدفمند را پایه ریزی کنید:
- ایجاد برداشت اول مثبت
- ایجاد علاقه در مخاطب
- گفتن داستان خود
خب برای این کار باید تمرین داشته باشید. تلاش کنید در ۲۰-۳۰ کلمه یک معرفی آسانسوری برای خود بنویسید. این معرفی باید شامل موارد زیر باشد:
- اسم شما
- زمینه مورد علاقه
- هدف شما
- اطلاعاتی که بدنبال آن هستید
- مهارتها و تجارب مرتبط با آن که در اختیار دارید
در اینجا برای اینکه بهتر متوجه این نوع معرفی بشوید دو نمونه خدمت شما ارائه می دهم:
نمونه های یک معرفی آسانسوری:
«من دانشجوی ترم آخر دانشگاه یزد در رشته ….. هستم. تا ۶ ماه آینده درسم به اتمام می رسد و به دنبال یک نقش تحقیقاتی در یک کار ….. در منطقه یزد هستم.»
«سلام خانم فاتحی، یزدی هستم. خانم دکتر عابدی شما رو بهم معرفی کردن تا در مورد فرصتهایی که در بخش بازاریابی شرکت شما هست با هم صحبتی داشته باشیم. ایشون فرمودن راه اندازی بخش جدید شما ممکنه به فردی نیاز داشته باشه که بتونه به قسمت بازاریابی بین المللتون کمک کنه. اگر درسته، من علاقه مند به این موضوع هستم. خوشحال میشم قدری در مورد بازاریابی با هم صحبت کنیم.»
(توجه: در معرفی دوم از یک ارجاع دهنده یا معرف استفاده شده است که این کار می تواند ایجاد یک رابطه را برای شما تسریع ببخشد)
و بیاد داشته باشید که:
اهداف شما از شبکه سازی و معرفی چه هستند؟ هدف گرفتن توصیه و یافتن معرفی هاست نه پیدا کردن شغل (که البته شبکه سازی می تواند به این موضوع هم منتهی شود)
هنگامی که بدنبال اطلاعات و ایده ها از افراد هستید طوری با آنها ارتباط برقرار کنید که به طور واضح نشان دهید می توانید به آنها کمک یا نفعی برسانید (اطلاعات و ایده های خود). خودخواه نباشید.
اگر قرار باشد شما از خود یک معرفی آسانسوری تهیه کنید به چه شکل است؟ لطفا با استفاده از تمرین گفته شده یک معرفی آسانسوری برای خود تهیه نمایید. اگر تمایل داشتید می توانید زیر همین مقاله آن را برای ما ارسال نمایید.