در حال بارگزاری ...

با همکار حسود چگونه برخورد نماییم؟

تصویر یک را شکل بده
با همکار حسود چگونه برخورد نماییم؟

حسادت می تواند هم در روابط عاطفی پیش بیاید هم در روابط اجتماعی و خانوادگی و هم در روابط کاری.

در این مطلب می خواهیم به مورد آخر بپردازیم یعنی اتیکت نحوه تعامل با همکاری که رفتارش نسبت به ما بیشتر تلخ به نظر می رسد تا شیرین.

تعامل با یک همکار حسود شبیه تعامل با یک شریک عاطفی حسود است. قوانین اساسا یکیست؛ فقط نوع برخورد برای یک محیط کاری تنظیم شده است.

برای حل این مسئله در قدم اول از خود بپرسید حس همکار شما ممکن است ناشی از چه چیز باشد.

آیا برای ارتقا و جایگاه او تهدیدی به نظر رسیده اید؟

آیا ناخواسته کاری کرده اید که حس تنزل یا پایین تر بودن به او دست داده؟

آیا جایگاه شما درخشانتر از اوست؟

اگر چنین حسی دارد، و ادراک او از واقعیت چنین است، پس اینکه به همکار حسود خود حس راحتی بدهید می تواند اولین کلید برای حل یک رابطه کاری بالقوه مخرب باشد.

در ادامه توصیه هایی را برای مثبت تر کردن تعاملات شما با همکارتان ذکر خواهم نمود:

۱ – او را با مهربانی شیرین کنید

خود را جای دیگران بگذارید تا بتوانید بفهمید مشکل کجاست. سعی کنید به ریشه آنچه که ممکن است باعث حسادت همکار شما بشود برسید.

آیا رفتار و عملکرد شما توهین آمیز بوده یا حرفهایتان باعث آزار و اذیت دیگران می شود؟

آیا تمایل دارید در مورد موفقیت هایتان فخر فروشی کرده و جار بزنید یا بیش از حد رقابتی هستید؟

صادقانه از خود بپرسید آیا کاری کرده اید که باعث برانگیخته شدن این حس در او شده است؟

اگر از او خوشتان نمی آید یا هر طور می توانید از او دوری می کنید،‌رفتار خودتان ممکن است عامل تحریکی برای این تنش شده باشد.

خوش برخورد باشید و به او احترام خود را نشان دهید و وقتی موقعیتش پیش آمد از کاری که بخوبی انجام داده تعریف کنید.

توجه کردن اغلب حسادت فرد حسود را کاهش می دهد؛ تلاش کنید او را به یک همراه و متحد تبدیل کنید نه یک رقیب شرور.

۲- حسادت او را خنثی کنید

با او مقابله نکنید. اینکه به او بگویید حسود است فقط باعث بیشتر شدن خشم و رنجش او می شوید و از محبوبیت خود می کاهید. از کجا معلوم شما حرکات و رفتار او را اشتباه تعبیر نکرده باشید؟

با متواضع بودن،‌ بیان موفقیتها و مشارکتهای او با شما و تیم میزان حس بد و حسادت او را کاهش دهید.

۳- حرفه ای رفتار کنید

به همکار حسود خود اجازه ندهید شما را از مسیرحرفه ایتان منحرف سازد. اگر رفتار او حواس شما را پرت می کند یا بر روی عملکرد شغلی شما اثر می گذارد،‌ او را به یک نهار کاری دعوت کرده و از او بپرسید چه چیز در ذهنش هست و مشکلش چیست.

برخورد صریح و بی پرده و به شیوه ای حرفه ای، ‌در یک مکان عمومی به او این امکان را می دهد که مسئله اش را بیان کرده و در مورد آن حرف بزنید تا برطرف شود. فقط مراقب باشید که این گفتگو را محترمانه و حرفه ای حفظ کنید.

۴- روابط اداری و حرفه ای را پرورش دهید

برای صرف انرژی خود روی افراد و ایجاد روابط هم باید سرمایه گذاری درست نمود. وقت خود را با همتایان موفق، مدیران الهام بخش و زیردستان همراه و متعهد بگذرانید.

هرچقدر شبکه حامیان شما بزرگتر باشد، احتمال اینکه یک همکار حسود بتواند تلاشهای شما را سرکوب کرده یا شایعاتی را در مورد شما پخش نماید کمتر خواهد شد.

اجازه ندهید همکار حسودتان به روابط شما با همکاران و رئیستان آسیب بزند. دید و نگرش خوب خود را حفظ کنید و از فرصتها برای حضور در رویدادهای اداری،‌ فعالیتهای تیمی و تماشا یا بازی فوتبال بعد از کار استفاده کنید.

با این کار جوسازی را برای همکار حسودتان سخت می کنید چون دیگر نمی تواند به راحتی از افرادی که از گذران وقت با شما لذت می برند، برای شورش بر علیه شما استفاده کند و آنها را با خود همدست کند.

۵- از خود محافظت کنید

ضمن اینکه سعی می کنید میزان حسادت همکار خود را کاهش دهید از علایق و منافع خود نیز محافظت نمایید.

افرادی که نسبت به شما حسادت می کنند می توانند اشتباهات شما را برجسته تر کرده، رازهای شما را برملا نموده یا به شکست خوردن شما کمک نمایند.

۶- آنچه می گویید انجام می دهید را انجام دهید

به همکار حسودتان دلیلی برای گله و شکایت ندهید. اگر به او می گویید او را در دفتر مشتری ملاقات می کنید، سر موقع و آماده کار آنجا باشید …. کاری نکنید که او به این فکر کند که شما قابل اعتماد هستید و می شود روی حرفتان حساب کرد یا خیر

۷- او را از مهمانی خود مستثنی نکنید

این موضوع شامل جلسات شرکت یا رویدادهای شرکت هم می شود. بگذارید بداند شما او را به عنوان بخشی از تیم می دانید و با او با احترام رفتار می کنید.

وقتی او را برای مهمانی پیتزای بعد از کار فراموش می کنید و دعوتش نمی کنید به او نشان می دهید که او را داخل تیم در نظر نگرفته اید

۸- انتظار چند دست انداز را داشته باشید

همانطور که دشمنی او با شما در طول زمان شکل گرفته است، هموار کردن مسیر ارتباطی شما هم زمان می طلبد که ممکن است کمی طولانی تر هم باشد. صبور و خوشبین باشید. مهربانی شما نهایتاً پیروز خواهد شد

۹- او را برای موفقیت تشویق کنید.

بگذارید ناامیدی و ترسهایش را خاموش کرده و برای رسیدن به موفقیت قدم بردارد. این کار یک رابطه بر اساس اطمینان و احترام را شکل خواهد داد و روز به روز به راحتی فضای بین شما افزوده خواهد شد.

۱۰- بازخورد واقعی بدهید

اینکه سختکوشی او را ببینید و از او تشکر کنید یا بهتر از آن در فرصتی که پیش آمد مشارکت و کمکهای او را جلوی سایر اعضای تیم بیان کنید با گذشت زمان بر روی او اثر مثبتی خواهید گذاشت

۱۱- کمک حرفه ای بگیرید

اگر نتوانستید یک نقطه مشترک در تنش و درگیری خود با همکار حسودتان پیدا کنید،‌از نفر سومی که بتواند در حل این دشواری و چالش به شما کمک کند بخواهید وارد شده و به شما کمک کند تا این مسئله را حل کرده و نتیجه بهتری هم از آن بگیرید.

بگویید که می خواهید وضعیت پیش آمده را حل کرده و از دیدگاه یک شخص ثالث استقبال می کنید. این شخص باید فردی باشد که هر دو طرف به او اعتماد دارید و برایش احترام قائل هستید تا بتوانید روی حرف او حساب کرده و به نفع شرکت و تیم عمل کنید.

۱۲- از خود نگهبانی کنید

از خود در برابر اثر منفی بیرونی که بر روی تصویر حرفه ای شما اثر می گذارد نگهبانی نمایید. موفقیتهای خود را زیر سوال نبرید و ارزش آن را دست کم نگرفته و پایین نیاورید.

بدانید که سازمان شما در راستای نفع خود تصمیم گرفته تا به بهترین کارکنانش ارتقا و پاداش دهد و شما هم جزو آن افراد بوده اید. پس به عملکرد خوب خوند ادامه دهید.

پس بر روی اهداف حرفه ای خود تمرکز کنید و از هر تلاشی برای بهبود خود، حرفه خود و روابطتان با هر یک از اعضای تیم دریغ ننمایید.

منبع:

dianegottsman.com

economictimes.indiatimes.com

برای دریافت 6 فایل صوتی رایگان شامل 30 نکته اتیکتی کلیک کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *