در حال بارگزاری ...

۱۰ اتیکت هدیه دادن و هدیه گرفتن

تصویر یک را شکل بده
۱۰ اتیکت هدیه دادن و هدیه گرفتن

تری وای لووین، انسان شناس، به بهترین حرف را در مورد هدیه دادن و گرفتن زده است:

«عمل هدیه دادن و گرفتن آنقدر جهانی است که بخشی از معنای انسان بودن است. تقریباً در هر فرهنگی، هدایا و رویدادهایی که در آن هدیه رد و بدل می‌شوند، بخش مهمی از فرآیند اساسی ایجاد و حفظ روابط اجتماعی هستند…»

با وجودیکه آخرین ماه سال، بزرگترین ماه هدیه دادن در سراسر جهان است، اما دلایل بی پایانی برای هدیه دادن در طول سال نیز وجود دارد: هدایای شخصی برای تولد، عروسی، فارغ التحصیلی و مناسبتها، و همچنین هدایای کاری برای تشکر از کاری که به خوبی انجام شده است، تبریک به خاطر ارتقای شغلی، یا ابراز تاسف بخاطر طبق انتظار عمل نکردن.

هدف از دادن هدایا ایجاد شادی برای دهنده و گیرنده آنها، ترویج حسن نیت و ایجاد رابطه نزدیکتر است. با این حال، اگر هدیه دادن به درستی انجام نشود، خطر ایجاد ناراحتی برای گیرنده و ایجاد موقعیت ناخوشایند برای هر دو طرف وجود دارد. برای جلوگیری از هر گونه اثرات نامطلوب ناشی از شیوه های هدیه دادن، این نکات ساده را در نظر داشته باشید:


وقتی هدیه می دهید:

۱- از هدف واقعی هدیه مطمئن باشید.

گذشته از اینکه می دانید هدیه شما برای یک جشن یا مناسبت خاص است، به این فکر کنید که این هدیه چقدر احساسات شما را نسبت به فرد مورد نظر نشان می‌دهد. برای فهمیدن این موضوع، از خود بپرسید:

  • واقعاً چقدر به این شخص اهمیت می دهم؟
  • حاضرم چقدر زمان، انرژی و پول صرف کنم تا هدیه مناسبی برای او انتخاب کنم؟

سپس اجازه دهید پاسخ به این سوالات، شما را در طول این فرآیند راهنمایی کند.

۲- تکالیف خود را در مورد گیرنده انجام دهید.

به اقلام مورد علاقه او، چیزهایی که ممکن است به آن نیاز داشته باشد یا چیزهایی که بیان معناداری از رابطه شما هستند، توجه داشته باشید. سعی کنید نظرات فرد در مورد رنگ ها، غذاها یا نوشیدنی های مورد علاقه اش را به خاطر بسپارید. در صورت نیاز می توانید از شخص دیگری هم که او را می شناسد بپرسید و توضیح دهید که این پرس و جو می تواند به شما در انتخاب یک هدیه خاص برای فرد مورد نظر، کمک کند. می توان گفت که اکثر مردم مایلند که به شما در این زمینه کمک نمایند.

۳- نسبت به تفاوت های فردی و فرهنگی حساس باشید.

با وجود تنوع جمعیتی که در جوامع امروزی وجود دارد، مهم است که قبل از ارائه یک هدیه، در مورد رفتارهای قومی، مذهبی، و فرهنگی افراد، به همراه خوشایندها و ناخوشایندهای شخصی آنها اطلاعاتی کسب کنید. وقت بگذارید و یاد بگیرید که چه چیزی در جوامع مختلف مناسب است و چه چیزی مناسب نیست، تا در مورد آنچه که یک شخص به عنوان هدیه از آن قدردانی می کند یا دوست نخواهد داشت، بینش خوبی به دست آورید. به عنوان مثال، هدیه دادن یک بطری شراب به کسی که بخاطر رژیم غذایی انتخابیش الکل نمی‌نوشد نمی‌تواند باعث خوشحالی او شود، یا برای کسی که بدلایل مذهبی شراب نمی نوشد، حتی ممکن است برای او جنبه توهین آمیز پیدا کند.

۴- بدانید که چه زمانی لوگوهای شرکتی مناسب هستند.

گاهی اوقات یک هدیه با لوگوی شرکتی ظاهر آن را ارزان می کند. بهترین هدایا هدایایی هستند که هیچ گونه لوگوی شرکتی یا تبلیغاتی روی آن نباشد، به خصوص وقتی که به عنوان هدیه تشکر ویژه داده می شود. هدایای لوگودار به عنوان نشانه های کوچک و یادگاری برای جلسات برگزار شده خوب هستند، نه به عنوان صمیمانه ترین شکل هدیه تشکر و عرض ارادت.

۵- از بسته بندی ساده و ظریف استفاده کنید.

به نظر من بسته بندی متاثر از فرهنگ ژاپنی و مینیمال بهترین بسته بندیست. پس پیشنهاد می کنم از کاغذهای شلوغ و رنگهای پر زرق و برق، با تعداد زیادی پاپیون و روبان های رنگی و فانتزی روی بسته بندی خودداری کنید. به جای آن، از کاغذهای تک رنگ و شیک و با کیفیت با یک روبان ساده استفاده کنید.

۶- هدیه خود را با استایل ارائه دهید.

همیشه بهترین راه برای ارائه یک هدیه این است که به زیبایی آن را بسته بندی کرده و به شکل حضوری آن را به فرد مورد نظر تحویل دهید. و در لحظه ی هدیه دادن، هدیه خود را با هر دو دست ارائه دهید، گویی آن را داخل یک بشقاب نقره ای گرفته اید. این رسم از فرهنگ آسیایی و برای نشان دادن نهایت احترام و اهمیت، اتخاذ شده است.

در موقعیت‌های حرفه ای ، هنگام ارسال هدیه از طریق پیام‌رسان یا پست، کارت ویزیت خود را به همراه یک یادداشت دست‌نویس-که بر روی کارت یا کاغذی شخصی و با کیفیت نوشته شده است – همراه هدیه بگذارید.


وقتی هدیه دریافت می کنید:

۷- هنگام دریافت هدیه به صورت حضوری، قدردانی خود را نشان دهید.

همیشه موقع دریافت یک هدیه به شکل حضوری، لبخند بزنید. هدیه را با دو دست دریافت کنید (که این هم متاثر از فرهنگ آسیاییست). و تشکر و قدردانی خود را به شکلی کوتاه نشان دهید.

۸. در اسرع وقت هدیه دهنده را از رسیدن هدیه مطلع کنید.

حتما به فرستنده اطلاع دهید که هدیه اش را از طریق پست یا پیام رسان دریافت نموده اید. از طریق ایمیل، فکس یا تماس تلفنی می توانید این کار را انجام دهید. بعد از آن، با ارسال یک یادداشت تشکر مناسب در اسرع وقت از او قدردانی نمایید (برای جزئیات بیشتر به مورد 10 مراجعه کنید).

9. نسبت به بازکردن هدیه در مقابل دیگران حساس باشید.

در فرهنگ غرب معمول و مرسوم است که هدایا را به محض دریافت، حتی در مقابل تماشاگران و گروه های دیگر باز می کنند. اما خوب است بدانید که در بسیاری از کشورها رسم یا حتی مناسب نیست که در مقابل دیگران هدایا را باز کنند. بلکه آنها را در تنهایی باز می نمایند. هنگام دریافت هدیه برای منزل نو، هدیه برای مهمان ویژه و هدیه برای سخنران، نسبت به اینکه تمایل برای باز کردن هدیه در مقابل جمع وجود دارد یا خیر، یا اینکه انتظار می رود همان لحظه آن را باز کنید یا بعدا، حساس باشید و حتما شرایط را بسنجید حتی با پرسیدن آرام از هدیه دهنده.

10. کار اصلی را انجام دهید.

همیشه و همیشه برای هر هدیه ای که دریافت می کنید، یک یادداشت تشکر بنویسید – صرف نظر از اینکه آن هدیه را دوست دارید یا خیر، و حتی اینکه قصد دارید آن را عوض کنید یا به دیگری ببخشید. به سادگی می توان گفت: کار درست اصلی این است که یک یادداشت تشکر ارسال کنید.

هدیه ها به کامتان!

منبع: 

advancedetiquette.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *