در حال بارگزاری ...

نحوه ابراز نارضایتی در شبکه های اجتماعی

تصویر یک را شکل بده
نحوه ابراز نارضایتی در شبکه های اجتماعی

هفت قانون کوچک اتیکتی برای ابراز نارضایتی و شکایت از کسی در شبکه های اجتماعی

این مقاله را بخوانید قبل از اینکه ابراز نارضایتی کنید. این نکات برای زمانیست که گله و شکایت دارید، واکنش نشان می دهید یا فقط آنفالو می کنید.

۱- اگر مشکلی دارید مستقیماً به آیدی وآدرس خود شرکتها پیام بدهید

اگر در مورد محصول یا خدماتی از یک شرکت گله و شکایت دارید، دسترسی به آنها از طریق شبکه های اجتماعی بهترین گزینه شما برای دریافت پاسخ هست.

اما سرچی کنید و ببینید این شرکت در کدام شبکه فعال است. ژاکلین وایتمور، کارشناس اتیکت و موسس مدرسه پروتکل پالم بیج می گوید:

«بطور مثال، برخی از شرکتها در پاسخ دادن به شکایات مشتری در شبکه اجتماعی توییتر خیلی خوب عمل می کنند. سایر شرکتها در فیسبوک بیشتر پاسخگو هستند. در هر صورت پخش گله و شکایت در شبکه های اجتماعی شما رو به جایی نخواهد رساند.»

۲- بدانید چه زمانی برای نظر بد دادن در مورد خدمات یا محصولات یک شرکت بهتر است

اگر در مورد لباس نارضایتی و شکایت دارید – مثلا، شلوار یوگای جدیدی که به شکل آنلاین خریداری کرده اید عجیب به نظر می رسد- بهتر است به جای شبکه های اجتماعی، نظر منفی خود را در وبسایت شرکت قرار دهید.

بر طبق مجله سلامت زنان، ۸۸ درصد از مصرف کنندگان قبل از تصمیم به خرید نظرات آنلاین محصولات را می خوانند،‌ پس شرکتها ممکن است در سایت خود سریعتر پاسخ بدهند.

اما موقع استفاده از این کانالها برای تصمیم به خرید خود مراقب باشید و یاد بگیرید نظرات تقلبی و فیک را تشخیص دهید.

۳- هیچ وقت و هرگز در مورد مسائل مربوط به کار خود گله و شکایت نکنید

ارزشش را ندارد. این مورد مخصوصاً برای مواقعی که همکارانتان در شبکه اجتماعی شما هستند نیز صادق است و اهمیت خاصتری دارد:

گفتن کلمات و جملاتی اشتباه می تواند منجر به تنشهای کاری عجیبی شود یا حتی برای موقعیت شغلی خودتان.

به نظر وایتمور « افراد بسیاری بخاطر گذاشتن مطلبی در مورد شرکتشان در فیسبوک از کار اخراج شده اند. ضمن اینکه از نظر اتیکتی این کار مطابق آداب شبکه های اجتماعی نیست. »

۴- در مورد خانواده یا دوستان خود گله و شکایت نکنید

حتی اگر از اسم افراد استفاده نمی کنید، پست کردن استاتوس یا توییت یا استوری که به عضوی از خانواده یا دوستانتان اشاره دارد، می تواند پلهای پشت سر شما را خراب کرده و به روابطتان آسیب برساند (و هیچ کس از کسی که الکی توییت یا استوری یا استاتوسی می گذارد تا توجه دیگران را جلب نماید خوشش نمی آید)

وایتمور می گوید‌«ترجیح میدم اول رو در رو با اون فرد صحبت کنم و مشکلمو بهش بگم تا اینکه بیخودی جو رو مسموم کنم. شکایت در مورد خانواده و دوستان در شبکه های اجتماعی اصلاً رفتار و آداب درست نیست. مراقب باشید که وقتی این کار را انجام می دهید می تواند ضررش به سمت خود شما برگردد.»

۵- وقتی عصبانی هستید هیچ وقت پست نگذارید

پستهای عمومی شبکه های اجتماعی باید با فکر و تامل گذاشته شوند در اثر واکنش آنی و از سر عصبانیت.

بقول وایتمور «وقتی اتیکت تکنولوژی رو درس میدم، همیشه میگم که موقع عصبانیت توییت نگذارین یعنی وقتی خشمگین هستین یا ناراحت پستی در این شبکه ها قرار ندهید. یادتون باشه چیزی که امروز یه مسئله بغرنج به نظر می رسه ممکنه فردا اینطوری به نظر نیاد» .

۶- تمام نظرات عمومی شما محترمانه باشد

داشتن یک بحث سالم هیچ مشکلی ندارد – چه در مورد کاندیدای ریاست جمهوری چه در مورد لوله کشها – تا وقتی که همه به همدیگر احترام بگذاریم. وایتمور میگوید:

« یادتون باشه اگه در مورد توییت فردی نظر میزارین او هم قدرت و هم اختیار حذف نظر شما رو داره. اگر با پست شبکه اجتماعی فردی مخالف هستید توصیه می کنم یا به طور خصوصی بهش بگین و باهاش بحث کنین یا به روشی دیپلماتیک نسبت به پستش پاسخ یا واکنش نشون بدین.»

۷- از آنفالو کردن یا آنفرند کردن کسی نترسید

اگر افرادی در فید شبکه های اجتماعی شما هستند که به نظر میاد مرتب در حال شکایت و غر زدن هستند – و نظراتشان روی اعصاب شماست- وایتمور پیشنهاد می دهد که آن افراد را بلاک یا آنفالو و آنفرند کنید.

« شبکه اجتماعی برای ارتباطات و اتصالات اجتماعی، به اشتراک گذاشتن ایده ها و شبکه سازی هستند. نه محلی برای نمایش غم و ناله ها یا خواندن چیزهایی که فردی رو آزار داده است.

پیشنهاد می کنم هر شش ماه یکبار هر کسی که محتوای سالم، مثبت یا سرگرم کننده ای برای شما ندارد او را آنفالو یا آنفرند کنید.»

برای دریافت 6 فایل صوتی رایگان شامل 30 نکته اتیکتی کلیک کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *