در حال بارگزاری ...

با بوی عرق همکارم چه کنم؟

تصویر یک را شکل بده
با بوی عرق همکارم چه کنم؟
بسیاری از ما این تجربه را داشته ایم که از سمت همکاری به دلایل مختلف بوی شدید عرق به مشاممان رسیده است . بخاطر پیاده روی اول صبح برای رسیدن به محل کار، بخاطر فعالیت زیاد کاری، بخاطر تعریق زیاد شخص و دلایل متفاوت. احتمالاً خودشان متوجه بوی تند عرقشان نمی شوند یا شاید تصور نکنند که دیگران این بو را حس می کنند، یا حتی چنین تصور کنند که بوی عرقشان بد نیست. اما در این مواقع ما چه کاری باید انجام دهیم؟ گاهی ساعتها باید کنار آن همکار نشسته و به کارمان برسیم. بخاطر حس بد حواسمان پرت شده و تمرکزمان را از دست می دهیم.

در این مقاله به این موضوع می پردازیم و اینکه چطور می توانیم این مشکل را متوقف کرده اما رابطه خوب کاریمان را نیز همچنان حفظ نماییم.

این موضوع، قطعاً موضوع حساسی است. برخی افراد کوری بویایی نسبت به بوهای خود دارند- بنابراین احتمالاً آن فرد نسبت به مشکلش آگاه نیست. به دلیل اینکه این موضوع ممکن است بازده کاری شما را کاهش دهد، توجه به رفع این مسئله حیاتی و ضروری است و در عین حال باید اتیکت مناسب را برای رفع آن رعایت نمود. شما باید مؤدبانه و البته بدون اینکه به احساسات او صدمه بزنید یا اتیکت را زیر پا بگذارید، به همکار خود بفهمانید که بوی او شما را آزار می دهد.

در این جا چند روش می آورم که می توانید از آنها کمک بگیرید:

با فردی که مسئول شماست صحبت کنید

اگر مالک کسب و کار خود هستید، وظیفه شماست تا مسائلی که بر روی محیط کارتان اثر می گذارند را مورد توجه و بررسی قرار دهید. اما، در بعضی از سازمانها، بخش منابع انسانی یا یک مدیر حضور دارد که مسائل پرسنل را کنترل می کند. بدون حاشیه سازی و پشت سر آن فرد صحبت کردن یا حتی بی ادبانه رفتار کردن، با بخش منابع انسانی صحبت کرده و نگرانی های خود را مؤدبانه و با رفتاری حرفه ای مطرح نمایید. آنها با فرد مورد نظر به طور خصوصی صحبت خواهند کرد و مشکل شما را برطرف می نمایند.

محل کار خود را تغییر دهید

اگر فضای کاری دیگری در دفتر شما وجود دارد، محل کار خود را به آن نقطه منتقل کرده و بدون سر و صدا و حرف اضافی از آن شخص دور شوید. اگر همکارتان دلیل این جابجایی را پرسید، می توانید با چنین جمله ای به او پاسخ دهید: “آنجا جریان هوای بهتری دارد و می خواهم در آن نقطه مستقر شوم”.

مستقیماً با همکارتان صحبت کنید

اگر روشهای فوق به نظر بی فایده می رسد، پس شاید بهترین کار این باشد که یک گفتگوی مستقیم با او داشته باشید. همکارتان به احتمال زیاد دستپاچه و معذب خواهد شد، پس حتماً به طور خصوصی با او صحبت کنید. مودب و صریح باشید و به او اطمینان دهید که این موضوع هیچ ارتباطی با عملکرد شغلی او ندارد. ظاهر،‌ پوشش و آراستگی همکار شما به سیاست پوششی شرکتتان مرتبط است که اگر از آن پیروی نشود ممکن است بر روی اخلاق کارکنان و تعاملات آنها با مشتریان اثر بگذارد. (اگر شرکت شما یک قانون پوشش کاری ندارد و شما مالک آن شرکت هستید، باید این قانون را ایجاد کرده و به کار ببندید).

صادق باشید

با کلمات مهربانانه به او بگویید که بوی عرق او چقدر برای شما آزار دهنده است. مثلاً: “می خواهم در مورد موضوعی باهاتون صحبت کنم که منو آزار میده و قصدم از گفتنش خدای نکرده توهین یا ناراحت کردن شما نیست. می دونم که پیاده به محل کار میاین/ فعالیت زیادی دارین و وقتی هوا به شدت گرمه عرق می کنین. این طبیعیه اما بوی عرقتون توی محل کارمون پخش میشه. می تونم این رو درک کنم چون منم وقتی مدت زیادی بیرون باشم خیلی عرق می کنم. اما خواستم این موضوع رو خصوصی با شما در میون بگذارم که بهش توجه کنین تا موجب خجالت و معذب شدن شما جلوی بقیه همکارها و مشتریان نشه.”

رایحه خوش به همراه بیاورید.

اگر نمی توانید محل کارتان را تغییر دهید، شاید خریدن یک عطر یا رایحه خوش، یک پنکه سیار رو میزی و قرار دادن آن بر روی میز برای گردش یا تهویه هوا بتواند به شما کمک کند. سایر گزینه ها مثل خوشبو کننده هوایی که بو را خنثی می کند، عطردان و شمع های معطر- مادامی که بوی آنها برای دیگران تند یا آزار دهنده نباشند- نیز می توانند مفید واقع شوند. بخاطر داشته باشید که ممکن است بسیاری از افراد به بوها حساسیت داشته باشند پس عطری که می خواهید استفاده کنید را با احتیاط انتخاب کرده و بوی آن حتما ملایم باشد.

از غیبت کردن پرهیز کنید

بدترین کاری که می توانید انجام دهید این است که بخواهید این مسئله را با گفتن به دیگران و پشت سر همکار خود صحبت کردن، حل کنید. این کار هرگز به رفع مسئله کمک نخواهد کرد. نه تنها بی رحمی است بلکه شما را در نظر دیگران فردی خبرکش و شایعه ساز نشان می دهد.

با یک جمله مثبت به آن خاتمه دهید

برای هر مکالمه حساسی، بهترین راه این است که با یک جمله یا عبارت مثبت به آن خاتمه دهید، مثل “ممنون از اینکه درک می کنین و امیدوارم این گفتگو بر روی رابطه کاری ما اثر بدی نگذاره.”

بعد از آن مکالمه، طبیعی است که هر دوی شما قدری حس ناخوشایندی داشته باشید. به همین دلیل هم هست که باید مکالمه خود را تا حد ممکن با لطفات و دوستانه خاتمه دهید. تصور کنید که اگر شما جای آن فرد بودید و مشکل از شما بود دوست داشتید چگونه با شما برخورد شود. مهربان، منصف، صمیمی و با ملاحظه باشید. شما قطعاً نمی خواهید این حس ناخوشایند موجب آزار کسی در محل کارتان شود آن هم ناخواسته.

چند راهکار مختصر برای افرادی که تعریق زیادی دارند:

۱- استحمام و نظافت اولین توصیه برای این مشکل است

۲- استفاده از مام رولت های مناسب بدن خود. خانم ها لطفا از مامهای مختص آقایان استفاده نکنید به تدریج بوی عرق شما را تند و بدبو خواهد کرد.

۳- استفاده از دو داروی سنتی. از عطاریها یکی از این دو دارو را تهیه کنید. سفیدآب پنبه (یا پنبه رو) و یا زاج. هر دو می توانند در میزان تعریق شما اثر گذاشته و آن را کاهش دهند ضمن اینکه بوی عرقتان را نیز سبک می کنند اما توصیه من به شما استفاده از زاج هست حتی افرادی که بوی عرق بدی دارند می توانند با این ماده از میزان آن بسیار بکاهند (فقط ممکن است برخی به آن حساسیت داشته باشند پس ابتدا روی پوست خود تست کنید بعد).

۴- استفاده از عطر و ادکلن های مناسب محل کار البته قبل از تعریق (بعد از تعریق استفاده از عطر و ادکلن بوی عرق شما را بدتر خواهد کرد چون با آن ترکیب می شود)

۵- وقتی برای مدت طولانی مجبورید در یک محیطی فعالیت کنید یا بدلیل گرمای تابستان عرق می کنید و هیچ یک از روشهای بالا را نمی توانید انجام دهید، فقط سعی کنید دور از دیگران بنشینید و بایستید. و موقع نشستن پشت میز و کنار سایرین سعی کنید بازویتان از بدنتان فاصله نگیرد تا این بو بیشتر به مشام افراد نزدیک شما برسد. (مخصوصا سر میز غذا)

شما هم اگر توصیه و پیشنهادی دارید لطفا همینجا با ما در میان بگذارید.

برای دریافت 6 فایل صوتی رایگان شامل 30 نکته اتیکتی کلیک کن

6 نظر

    1. سلام
      این مسئله ممکنه برای خیلی ها پیش بیاد
      کاری که میشه کرد اینه که محترمانه و مودبانه و البته به شکل خصوصی این مسئله رو باهاش مطرح کنید با لحاظ کردن این نکات:
      ۱- از ضمیر من استفاده کنید یعنی مسئله خودتون رو مطرح کنید نه اینکه به اون بچسبونید (امیدوارم که حرفم باعث ناراحتیت نشه اما بوی عطرت با وجودیکه بوی خوشی داره اما باعث سردرد بدی برای من میشه/باعث حساسیتم میشه/ میگرنم رو فعال می کنه و …)
      ۲- مهربانانه مطرح کنید ولی لازم هم نیست که زیادی بخاین حرفتون رو در لفافه بگید چون شما میخواید پیامتون رو بهش بگید.
      ۳- در محیط کار هم بهترین کار اینه که به رئیستون یا مدیر منابع انسانی منتقل کنید تا در جلسه ای این موضوع و مطرح کنه (وظیفه اوناست که این مسئله رو مطرح کنن بدون اسم بردن از شما که طرف مقابل باهاتون بد نشه)

      سعی می کنم در یک مقاله جداگانه مفصلتر بهش بپردازم

        1. سلام
          در محیط کار همون گزینه سوم رو استفاده کنید
          در محیطهای دیگه مثل اجتماعی فامیلی یا دوستانه: اگر میدونید که خیلی حساس هستن یا شک دارید که خودتون به راحتی بتونید مطرحش کنید از یک فرد واسط همجنس میشه استفاده کرد و تاکید کنید که با ملایمت مطرحش کنه
          اگر نه می تونید محترمانه و مودبانه از همون مراحل ۱ و ۲ استفاده کنید
          یادتون باشه که استفاده از شوخی و کنایه و غیره مخصوصا برای خانمها ممکنه نتیجه برعکس بده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *