در حال بارگزاری ...

۲۴ نکته از آداب نهار کاری

تصویر یک را شکل بده
۲۴ نکته از آداب نهار کاری

روزهای کاری شلوغ و پر کار برای همه ممکن است پیش بیاید. گاهی حتی ممکن است مجبور شویم جلسات کاری و ارائه ها را همزمان با غذا خوردن برگزار کنیم (که معمولاً با نهار همزمان می شود)

نهار کاری می تواند شامل غذاهایی شود که شما و همکارانتان برای خود آورده اید و در حین جلسه آن را میل می کنید یا غذاهایی که از بیرون سفارش می دهید.

درست است که این نوع نهار کاری نیازی به آداب غذاخوری رسمی ندارد، اما باز هم باید ادب میز غذا را مد نظر داشته و رعایت نمود.

پس با ما همراه بوده و برای این نوع جلسه موارد زیر را مد نظر قرار دهید. 

غذا یا کار؟

در اغلب دورهمی هایی که افراد دور هم جمع می شوند و غذا میل می کنند، دوست داریم غذا موضوع اصلی صحبت باشد. اما وقتی غذا خوردن با جلسه کاری همراه می شود، موضوع اصلی صحبت هم باید در مورد کار باشد.

اگر موقع وارد شدن به جلسه خیلی گرسنه باشید تمرکز کردن بر روی موضوع کار دشوار است. پس تمام سعی خود را بکنید تا این اتفاق به هنگام مشارکت در جلسه نهار کاری رخ ندهد (می توانید پیش از ورود به جلسه مقدار کمی خوراکی میل کنید تا از شدن گرسنگی شما و عدم تمرکزتان کاسته شود)

چند نکته در مورد نهار کاری و سایر جلسات همراه با غذا :

  • این جلسات جاییست که می توانید رفتار حرفه ای خود را به نمایش بگذارید. پس سعی کنید الگوی درخشانی برای کارکنان جدید و سایرین باشید.
  • مدیریت فضای شخصی خود و مختل نکردن فضای شخصی دیگران همیشه در اولویت قرار دارد.

یک نهار کاری مثل هر وعده غذایی دیگری، برای تغذیه و لذت بردن شماست. اما در عین حال هدف اول آن راحتتر کردن و انجام کارهای مورد نظر هست.

سفارش می دهید؟

اگر شما فردی هستید که برای جلسه و سفارش غذا برنامه ریزی می کنید، مطمئن شوید که اتاق جلسه امکان سرو کردن غذای مورد نظرتان را دارد.

آیا برای چیدن میز بوفه جا هست؟ آیا میز کنفرانس جایی برای سرو غذا و نوشیدنی دارد؟

چند آداب ضروری هنگام شرکت در یک نهار کاری:

  1. اگر نیاز بود برای کمک به چیدن و مرتب کردن فضای جلسه پیشقدم شوید. پیشنهاد کمک همیشه مورد قدردانی قرار می گیرد حتی اگر کارکنان بخش مورد نظر بگویند که مسئولیت آنهاست (ولی یکبار بیشتر پیشنهاد نداده و اصرار نورزید)
  2. به موقع وارد شوید تا همکاران و مهمانان معطل شما نمانند.
  3. حواستان به اشارات رئیس در طی غذا خوردن باشد تا به موقع کارهای لازم انجام شود
  4. بشقاب خود را از غذا تلنبار نکنید
  5. صبر کنید تا غذا برای همه سرو شود بعد شروع کنید
  6. هر موقع ممکن بود از قاشق و چنگال بهره ببرید. چون هر لحظه ممکن است به نوشتن یا تایپ یادداشت نیاز داشته و مجبور به استفاده از انگشتانتان شوید. پس حتی غذاهایی فینگرفود را هم با چنگال و چاقو میل نمایید.
  7. اگر قاشق و چنگالی روی زمین افتاد همان لحظه آن را روی میز برنگردانید ولی بعد از جلسه حتما این کار را انجام داده و فراموش نکنید حتما آن را تمیز نمایید.
  8. از گله و شکایت در مورد غذا بپرهیزید. اما اگر بعد از جلسه از شما به طور خصوصی پرسیده شد، صادقانه اما با سیاست رفتار کنید. به این شکل در مورد تامین کننده غذا یا رستوران ارسال کننده آن برای جلسه بعد بهتر تصمیم گیری می شود.
  9. به نگه داشتن بحث در طی جلسه در مسیر و به سمت بخش «کاری» جلسه کمک نمایید.
  10. برای لحظه ای که ممکن است به مشارکت شما در بحث نیاز باشد آمادگی داشته باشید.
  11. به ویژه در طی یک ارائه کاری، میز را جمع و جور نکرده و بلند نشوید. این کار به شدت حواس فردی که در حال صحبت بوده و یا بحث را هدایت می کند پرت می نماید.
  12. مطمئن شوید که موقع ترک جلسه میز غذا خوری مخصوصا قسمت شما، تمیز است. شاید بعد از شما هم دیگران در این محل جلسه داشته باشند.

غذا می آورید؟

شاید همکاران خود را به خوبی بشناسید اما هر کسی ذائقه متفاوتی در غذا خوردن دارد به همین دلیل ممکن است غذای مورد پسند و سلیقه خود را به همراه بیاورد.

حتی اگر یک غذای کوچک خانگی و راحت همراه خود آورده اید، این واقعیت که قرار است موقع کار کردن غذا بخورید سر جای خود باقیست.

در نتیجه آداب زیر را به هنگام غذا خوردن در جلسه کاری و تهیه غذای مورد علاقه رعایت نمایید:

  1. به آرامی و با دهان بسته میل کنید
  2. لقمه های کوچک بردارید
  3. غذایی بیاورید که ریخت و پاش نداشته باشد و بتوانید با قاشق و چنگال میل کنید
  4. از آوردن غذاهای چرب یا تند و پر ادویه بپرهیزید
  5. اگر غذای شما به گرم کردن نیاز دارد، یادتان باشد آن را قبل از جلسه گرم کنید. این کار بهترین راه برای معطل نشدن در صف مایکروویو در محل کار است.
  6. هر گونه آماده سازی اضافی را قبل از جلسه مد نظر داشته و انجام دهید تا روی میز کنفرانس موجب مزاحمت یا اشغال فضای اضافی نشوید.
  7. از آوردن بسته های غذایی پر سر و صدا یا ملچ ملوچ کردن یا خوردن خوراکیهایی مثل چیپس بپرهیزید مخصوصاً وقتی دیگران در حال ارائه مطلبی هستند.
  8. از خلال دندان زدن، نخ دندان کشیدن یا بردن انگشت داخل دهان پشت میز غذا به شدت بپرهیزید.
  9. اگر فردی بدون غذا در جلسه حاضر شد، جلوی دیگران آن را بیان نکنید. شاید دلیل موجهی برای این کار داشته و ترجیح می دهد در یک محیط حرفه ای در مورد آن بحث نکند. (ولی می توانید قبل از جلسه اگر متوجه این موضوع شدید به او در اشتراک غذای خود تعارف نمایید ولی اصرار بیش از حد نکنید)
  10. وقتی نوبت صحبت کردن شما شد، حتماً بر روی بحث و کار تمرکز نمایید. برای این منظور به هنگام صحبت کردن باید غذا و قاشق و چنگالتان بر روی میز قرار بگیرد نه در دستان شما.

مهمترین و اساسی ترین نکته ای که باید به هنگام شرکت در یک نهار کاری – یا هر وعده غذای کاری دیگری- بخاطر داشته باشید این است که تلاش کنید در طی جلسه و غذا خوردن بی دست و پا به نظر نرسید. پس طوری عمل کنید که مهارت شما در کنترل رفتار و تمرکز بر روی بحث به طور همزمان را نشان دهد. به عبارت دیگر، احترام به جلسه و حضور دیگران را همواره مد نظر داشته باشید.

برای دریافت 6 فایل صوتی رایگان شامل 30 نکته اتیکتی کلیک کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *